Talentvolle student: Moska Hassanzai

Ik wil anderen laten zien wat er allemaal mogelijk is.
Moska Hassanzai, student Farmacie en bestuurslid van Stichting Nang (organisatie voor hulp aan Afghanen).
 Moska Hassanzai

Beeld van mensen in een rolstoel verbeteren

Ze begon als kind op de mytylschool en zou het nooit verder schoppen dan een MBO-opleiding, werd haar verteld. Toch studeert Moska Hassanzai (25) deze maand af aan de opleiding Farmacie en wil ze na haar master ziekenhuisapotheker worden. Ze zit in een rolstoel door een caudaal regressiesyndroom waardoor haar onderlichaam slecht functioneert. Desondanks is ze ambitieus en blijft ze doorzetten. “Mijn eigen beperking gebruik ik als motivatie om anderen te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo wil ik het beeld van mensen in een rolstoel verbeteren.”

Genomineerd voor ECHO Award

Naast haar studie zit ze in het bestuur van Stichting Nang die hulp biedt aan Afghanistan. Verder schrijft ze artikelen voor het patiëntenblad Wervelingen. Daarnaast doet ze nog elke week aan rolstoelhockey en reist ze over de hele wereld. Ook was ze dit jaar genomineerd voor de ECHO Award.

Trots op: Alles uit het leven halen wat er uit te halen valt. Ambitie: Mezelf blijven ontwikkelen en werken in het ziekenhuis. Inspiratiebron: Esther Vergeer, voormalig rolstoeltennisster en breed georiënteerde zakenvrouw. Guilty pleasure: Gossip Girl bingewatchen.

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.