Talentvolle student: Milad Tannazi

Ik wil verder kijken dan de individuele patiënt.
Milad Tannazi, student Farmacie, doet onderzoek naar immunotherapie bij longkanker.
Milad Tannazi

Onderzoek naar immunotherapie bij longkanker

Op grote schaal patiënten helpen, dat is het doel van Milad Tannazi (25). Op dit moment is hij in Zweden bezig met zijn onderzoeksproject over immunotherapie bij longkanker aan het prestigieuze Karolinska Institutet. Hij heeft nog één jaar nodig om zijn master Farmacie af te ronden.

Avicenna

Milad nam samen met SUMMA-student Hosseen Sadeghi vorig jaar het initiatief voor het interdisciplinaire excellentieprogramma Avicenna. Avicenna wil studenten uit diverse studierichtingen met elkaar in contact te brengen om zo innovatieve ideeën voor de gezondheidszorg te stimuleren. In oktober is er een landelijke hackathon.

Passies op innovatieve manier toepassen

Vorig jaar werd Milad genomineerd door de universiteit voor de studentenprijs voor bijzondere bestuurlijke en maatschappelijke verdiensten. Hij heeft een brede interesse: “Ik wil verder kijken dan de individuele patiënt en mijn verschillende passies op een innovatieve manier toepassen. Het lijkt me bijvoorbeeld leuk om een app te ontwikkelen die alle mensen met diabetes kan helpen, of om een medicijn te ontwikkelen waar veel mensen iets aan hebben.”

Trots op: Mijn ouders, ze zijn samen met mij naar Nederland gevlucht vanuit Iran en hebben me sindsdien altijd ondersteund in alles wat ik doe. Ambitie: Na een lange carrière stilstaan en denken: het is het allemaal waard geweest. Inspiratiebron: Selfmade entrepreneurs zoals Elon Musk (Tesla) en Ali Niknam (betaalapp Bunq). Guilty pleasure: Te veel eten bij all you can eat restaurants.

 

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.