Talentvolle student: Maryam Lyousoufi

Nog genoeg om van te dromen.
Maryam Lyousoufi, student Farmacie en winnaar ECHO award 2016.
Maryam Lyousoufi geeft farmacie-les aan leerlingen van de IMC Weekendschool
Maryam Lyousoufi geeft farmacie-les aan leerlingen van de IMC Weekendschool. Foto: Ivar Pel

Waar het succes van Farmacie-studente Maryam Lyousoufi (23) vandaan komt? Hard werken, haar netwerk onderhouden en oprecht betrokken zijn bij wat ze doet. Maryam zat in het bestuur van honours-programma Avicenna en geeft farmacie-les aan leerlingen van de IMC Weekendschool, een initiatief dat kinderen uit kansarme wijken kennis laat maken met professionals. Ook publiceerde Maryam met medestudenten een boek over hun vakgebied, een tweede is in de maak. Als klap op de vuurpijl won ze in 2016 een ECHO-award.

Reizen en farmacie

“Toch is er nog genoeg om van te dromen. Ik hou erg van reizen en heb net een reis van zes maanden met mijn partner gemaakt. Ooit hoop ik een periode in het buitenland te werken. In een ziekenhuis, apotheek of in de farmaceutische industrie. De combinatie van reizen en farmacie lijkt me fantastisch.”

Trots op: Mijn doorzettingsvermogen. Ambitie: Ziekenhuisapotheker worden. Dat is niet makkelijk, maar waar een wil is, is een weg.  Inspiratiebron: Mijn altijd betrokken familie. Guilty pleasure: een ijskoude red bull.

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.