Talentvolle student: Laurens van Roomen

Ik hoef gelukkig niet helemaal om te schakelen.
Laurens van Roomen, masterstudent Sustainable Business and Innovation, eigenaar van een startup in virtual reality.
Laurens van Roomen

Virtual reality

Nog geen twee jaar geleden begonnen Laurens van Roomen (23) en studiegenoot Nick Kole met VR-house, een start up gespecialiseerd in virtual reality. Wat begon als een website voor VR-brillen, is nu al een full service-company waar bedrijven behalve voor voorbedrukte kartonnen smartphone-houders ook kunnen aankloppen voor content en applicaties. Denk aan 360 graden-beelden van woningen voor makelaars of aan animaties van grote machines.

Ondernemerstalent

Laurens en Nick hebben inmiddels twee vaste medewerkers, werken samen met (ex-) studenten van design- en ict-opleidingen en staan dit jaar in de Sprout-lijst van jong ondernemerstalent. BAM, Belsimpel en de gemeente Rotterdam behoren tot de klanten.

VR-toepassingen in de ouderenzorg

Laurens’ scriptie voor de master Sustainable Business and Innovation is iets voor in de avonduren en weekenden. “Ik kijk naar VR-toepassingen in de ouderenzorg, dus ik hoef gelukkig niet helemaal om te schakelen.”

Trots op: Alle positieve reviews van VR-House. Ambitie: Groeien, zodat we straks gespecialiseerde teams in eigen huis hebben. Inspiratiebron: Tom Dumoulin, om zijn doorzettingsvermogen, maar ook omdat hij zo rustig en ‘gewoon zichzelf’ blijft. Guilty pleasure: Elke avond na het eten nog een bak kwark met muesli.

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.