Talentvolle student: Laura Cromzigt

Als jonge moeder denk je na over hoe kinderen leren.
Laura Cromzigt, premasterstudent Wiskunde, winnaar scriptieprijs en moeder van 2 jonge kinderen.
Laura Cromzigt

Kwaadaardige robots

Laura Cromzigt (24) won tijdens de Students Research Conference de jury- en de publieksprijs voor haar bachelorscriptie. Haar onderzoek naar de eigen verantwoordelijk van systemen die gebruik maken van kunstmatige intelligentie spreekt tot de verbeelding. Iedereen griezelt bij de gedachte aan kwaadaardige robots die de wereld overnemen.

Promotietraject

Laura beviel dit voorjaar van haar tweede zoon, maar gaat vanaf september weer fullspeed verder met haar premaster wiskunde waarin ze haar liefde voor logisch redeneren uitleeft. Daarna volgt een tweejarige master Science Education and Communication, en uiteindelijk lonkt er dan een promotietraject. Daarin zou ze willen onderzoeken in hoeverre kunstmatige intelligentie onderdeel kan uitmaken van het leren van kinderen. Het houdt immers niet meer op bij het rekenmachientje.

“Als jonge moeder ga je nadenken over dat soort zaken, bovendien zou alles dan samenkomen: mijn bachelorthesis, de wiskunde en mijn master.”

Trots op: Dat het me lukt om als moeder van twee kinderen te studeren en onderzoek te doen. Ambitie: In een positie komen waarin ik vrijuit onderzoek kan doen. Inspiratiebron: Salman Khan, de grondlegger van de Khan Academy, om zijn online kennisvideo's en om zijn ideeën over integratie van technologie en leren. Guilty pleasure: Gebakken banaantjes.

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.