Talentvolle student: Kristina van der Molen

Ik ben verliefd op de stad Utrecht.
Kristina van der Molen, student Bestuurs- & Organisatiewetenschap en oud-voorzitter FNV Jong.
Kristina van der Molen

FNV Jong

Kristina van der Molen was tot mei voorzitter van FNV Jong en het jaar daarvoor vicevoorzitter. In september begint ze met een master. Ze verwacht actief te blijven in het publieke domein. Als PvdA-lid wil ze op termijn de regionale politiek in. “Sinds ik voor mijn studie naar Utrecht ben verhuisd, ben ik verliefd op de stad.” Eerder volgde Kristina de bachelor Bestuurs- & Organisatiewetenschap en was ze een jaar voorzitter van de Utrecht Debating Society. Ze studeerde af in 2016 toen ze vicevoorzitter was van FNV Jong.

Stagemisbruik

Namens de vakbond zat Kristina ook in de Sociaal Economische Raad en het ETUC Youth Forum. Van 2015 tot 2017 maakte ze zich hard voor afgestudeerden die volwaardig werk deden op onbetaalde stageplekken en maakte ze van stagemisbruik een politiek item.

Trots op: De campagne van FNV Jong tegen stagemisbruik. Ambitie: Belangenbehartiger zijn in de politiek, de vakbond of een ngo. Inspiratiebron: De activisten van FNV Schoonmaak vanwege hun succesvolle actie voor beter loon en meer respect. Guilty Pleasure: Ik hou van foute reggeaton, heerlijk die bouncende beat.

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.