Talentvolle student: Jacob van de Kerkhof

Gewoon is ook maar gewoon.
Jacob van de Kerkhof, student Utrecht Law College en aanstormend roeitalent.
Jacob van de Kerkhof

Tot twee jaar geleden was Jacob van de Kerkhof (21) een van de beste Nederlandse wildwaterkanoërs. Maar hij koos voor het roeien en is meteen een grote Utrechtse belofte. Tijdens de laatste Varsity zat Jacob al samen met Olympische toppers als Kaj Hendriks en Harold Langen in de Tritonboot en deze zomer gaat hij naar het WK onder de 23 in Bulgarije.

Topsport en rechtenstudie

Topsport combineren met een studie is niet eenvoudig. Maar Jacob wil advocaat worden en doet het selectieve Law College in plaats van de reguliere rechtenstudie. “Ik realiseer me dat ik soms genoegen moet nemen met een iets lager cijfer, maar ik wilde graag verdieping. Bovendien: gewoon is ook maar gewoon.”

Trots op: Dat ik me al in mijn tweede roei-jaar kwalificeerde voor het WK U23. Inspiratiebron: Michael van den Boogaard was mijn trainer toen ik nog kanoslalom deed. Hij was ervan overtuigd dat je altijd méér kan doen. Ambitie: De Varsity winnen voor de USR Triton. Guilty pleasure: Ben & Jerry's.

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.