Talentvolle student: Eva Vriens

Ik pluis graag iets tot in detail uit.
Eva Vriens, rondde haar Master Sociologie cum laude af en kreeg een NWO-beurs voor jong onderzoekstalent.
Eva Vriens

Broodfondsen voor zzp'ers

Eva Vriens (25) kreeg eind vorig jaar een NWO-beurs voor jong onderzoekstalent. Ze onderzoekt de populaire ‘broodfondsen’ waarmee steeds meer zzp’ers onderling hun eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering regelen. De promovenda kijkt daarbij naar de succesfactoren en naar de risico’s van dergelijke samenwerkingsverbanden.

Cum Laude 

Eva is voorbestemd voor het onderzoek. In haar bachelor Sociologie schreef ze als onderdeel van een honoursprogramma een verzwaarde Engelstalige scriptie. Daarna rondde ze haar onderzoeksmaster cum laude af. Ook was ze student-assistent bij twee onderzoeksprojecten.

Promotietraject

Als voorzitter van de studentgeleding in de faculteitsraad kreeg ze nog beter zicht op wat onderzoek binnen een universiteit betekent. “Al vroeg in mijn studie kwam ik erachter dat ik graag zaken tot in detail uitpluis. Binnen een promotietraject kan dat, waarschijnlijk meer dan op welke andere plek dan ook.”

Trots op: Dat ik de NWO Talent Grant heb gekregen. Inspiratiebron: Muziek! Als ik echt even een middag wil schrijven ga ik voor wat meer up-tempo nummers (bijvoorbeeld van De Staat). Ambitie: Dat mijn onderzoek straks echt maatschappelijke impact heeft. Guilty pleasure: Eens in de zoveel tijd de hele zondag binnen blijven en Netflix kijken.

 

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.