Talentvolle student: Antoine Steenkamer

Dat gaat je niet lukken, kreeg ik te horen.
Antoine Steenkamer, studeerde Onderneming & Recht. Oprichter sociale onderneming Spelendergrijs.
Antoine Steenkamer met ouderen

Veel van hetzelfde

Zijn scholierenbijbaan in een verzorgingstehuis triggerde Antoine Steenkamer (24) om activiteiten te organiseren voor oude mensen. “Wat ze voorgeschoteld kregen was veel van hetzelfde en bovendien bleek dat ze contact met jongeren leuk vonden.” Zo kwam de masterstudent Onderneming & Recht op het idee om de stichting SpelenderGrijs op te richten, een club die ervoor zorgt dat studenten colleges geven in een tehuis voor oude mensen. “Dat gaat je niet lukken”, kreeg Steenkamer te horen. Dat liep anders. Hij startte in september 2015 met een paar mensen het initiatief.

Goedlopende sociale onderneming

Nu is het een goedlopende sociale onderneming met een landelijk team en regionale afdelingen in zeven steden. Vele studenten en ook artiesten nemen deel en krijgen ook betaald voor hun werk. Vorig jaar werd Antoine beloond met de Universitaire studentenprijs voor bijzondere bestuurlijke en maatschappelijke verdiensten.

Trots op: Het realiseren van het idee SpelenderGrijs. Ambitie: Kijken hoe we dit concept nog verder kunnen ontwikkelen. Inspiratiebron: Mijn opa, die was ook ondernemer. Guilty pleasure: Marco Borsato.

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.