Talentvolle promovendus: Jochem Wijten

Ik heb altijd doorgezet, ook toen experimenten mislukten.
Jochem Wijten, promovendus Anorganische Chemie en Katalyse, winnaar Unilever Research Prijs.
Jochem Wijten

Onderzoekstalent

Als onderzoeker is Jochem Wijten nu al succesvol. Hij won de Unilever Research Prijs voor zijn masteronderzoek naar efficiëntere opslag van zonne-energie, en werd door de Universiteit Utrecht genomineerd voor de prijs voor de beste masterscriptie. ‘Een opmerkelijk talent met grote passie voor onderzoek’, zo stelden zijn begeleiders.

Doorzetter

“Ik heb altijd doorgezet, ook toen experimenten mislukten. Ik kreeg de opmerking dat ik een goede thesis had geschreven met mislukte resultaten”, aldus Jochem. “Het is dus heel belangrijk te beseffen dat een onderzoek nooit een verloren zaak is.” Als promovendus in de vakgroep Anorganische Chemie en Katalyse zit hij goed op zijn plek. “Ik voel me heel gelukkig met wat ik nu doe. Het leukste vind ik de variatie in dit werk, het verzinnen en doen van experimenten.”

Trots op: Dat de waarde van de dingen die ik doe door verschillende instanties erkend wordt. Ambitie: Met mijn onderzoek de transitie naar schonere energievoorzieningen mogelijk maken. Inspiratiebron: Heb ik niet. Guilty pleasure: Avatar: The Last Airbender. De getekende serie natuurlijk, ik ontken het bestaan van de verfilming.

Lees meer portretten van talentvolle Utrechtse studenten.