Summerschool Junior - Advanced Edition voorbeeldprogramma

Bekijk hieronder hoe het programma voor het middelbaar onderwijs er in 2018 uitzag.

Biomedische Wetenschappen

Je hoort er vaak over in het nieuws: er is een tekort aan donororganen. Hoe kunnen we dit probleem op een duurzame manier oplossen? En wat is er allemaal nodig om een kunstmatig orgaan te ontwerpen?

Biomimicry

Kijken naar de natuur om menselijke problemen op een duurzame manier op te lossen: dat is biomimicry. Denk aan stoelen en kleren gemaakt van schimmels, of gestroomlijnde hogesnelheidstreinen gebaseerd op de snavel van een ijsvogel. Kortom, de natuur heeft oneindig veel coole ideeën waar we veel van kunnen leren! 

Culturele Antropologie

Bij het vernieuwde programma van culturele antropologie verdiepen de kinderen zich in de Nederlandse identiteit. Wat betekent het om een Nederlander te zijn en wat is de rol van religie hierbij?

Copernicus Instituut

Nieuwkomer dit jaar is het Copernicus Instituut. Bij het Copernicus Instituut wordt onderzoek gedaan naar duurzame ontwikkeling. Waar het programma precies over gaat houden we nog even geheim, maar we kunnen al wel zeggen dat er veel energie in zal worden gestoken!

Filosofie

Bij dit programma word je uitgedaagd om te denken als een echte filosoof en ga je met moeilijke dilemma’s aan de slag. Hoe kun je door na te denken problemen oplossen?

Scheikunde

In het laboratorium van scheikunde wordt onderzoek gedaan naar de samenstelling van stoffen. Door bijzondere stoffen bij elkaar te gooien kan je toffe chemische reacties krijgen. Kijk goed naar het etiket, zodat je zeker weet dat je de juiste stof gebruikt!

Rechten

Rechten zijn belangrijk voor een goede samenleving. Rechten omvat alle regels waar je je aan dient te houden. Als het goed is merk je weinig van rechten, maar wat gebeurt er als je iets doet wat niet mag? Tijdens het programma onderzoeken de kinderen vanuit verschillende invalshoeken hoe je met recht omgaat.

Summerschool Junior 2018 Biomimicry
Summerschool Junior op bezoek bij de Botanische Tuinen