Summerschool Junior week 2

Het programma van Summerschool Junior 2019 is op dit moment volop in ontwikeling. Bekijk hieronder de programma's die op dit moment al bekend zijn. Deze pagina wordt komende weken verder aangevuld.

Botanische Tuinen

In de Botanische Tuinen wordt onderzoek gedaan naar planten. Tijdens het programma ontdekken de kinderen een van de meest uit het oog springende groep planten; de vleesetende planten.

Algemene Sociale Wetenschappen

Leren is belangrijk, maar hoe leer je nu het beste? Tijdens het programma van Algemene Sociale Wetenschappen gaan de kinderen onderzoeken hoe leren werkt en welke stappen je moet nemen om goed te kunnen leren.

Biologie

Biologen doen onderzoek naar alle mogelijke levensvormen. Veel organismen kan je niet eens met het blote oog zien, zoals schimmels en bacteriën. Tijdens het programma starten de kinderen verschillende experimenten in het laboratorium om de kleine wezens toch zichtbaar te krijgen.

Sonnenborgh

In de binnenstad van Utrecht staat de 19e-eeuwse sterrenwacht Sonnenborgh. De kinderen zullen een bezoek brengen aan de sterrenwacht en leren meer over het heelal.

Geschiedenis

Als je denkt aan de middeleeuwen, dan stel je je misschien een stoere ridder voor met een groot zwaard en een opvallend wapenschild. Tijdens het programma van geschiedenis onderzoeken de kinderen het leven van de ridder. Waren het nobele strijders of eerder zelfzuchtige vechters?

Natuurkunde

Je ziet het niet, maar je hoort het wel: geluid. Bij het programma van natuurkunde onderzoeken de kinderen wat golven, snaren en knopen met geluid te maken hebben. Met bijzondere meetapparaten kan je geluid zelfs zien!

Summerschool Junior 2018 Sonnenborgh
Summerschool Junior op bezoek bij Sonnenborgh