Summerschool Junior week 2

Momenteel wordt hard gewerkt aan de onderwerpen, daardoor kan de inhoud van de programma’s in de komende weken nog wat veranderen.

 

Basisschool week 2 (23 t/m 26 juli 2018)
Botanische Tuinen

In de Botanische Tuinen wordt onderzoek gedaan naar planten. Tijdens het programma ontdekken de kinderen een van de meest uit het oog springende groep planten; de vleesetende planten.

KinderKennisCentrum

Hoe kan je hersenactiviteit meten en wat kan je daar mee? Bij het KinderKennisCentrum doen de kinderen onderzoek naar (hun eigen) hersenactiviteit.  

Algemene Sociale Wetenschappen

Leren is belangrijk, maar hoe leer je nu het beste? Tijdens het programma van Algemene Sociale Wetenschappen gaan de kinderen onderzoeken hoe leren werkt en welke stappen je moet nemen om goed te kunnen leren.

Geschiedenis

In de Tweede Wereldoorlog verzetten mensen zich tegen de Duitse overheersing in Nederland. Werken in het verzet was levensgevaarlijk en vol risico’s. Tijdens het programma van geschiedenis onderzoeken de kinderen waarom mensen in het verzet zaten en hoe deze mensen hun werk deden.

Biologie

Bacteriën zijn kleine wezens die soms slecht voor ons zijn. Tijdens het bacterie-mysterie gaan de kinderen onderzoeken door welke bacterie mevrouw Pijnboom ziek is geworden en leren ze hoe je bacteriën zichtbaar kunt maken.

Natuurkunde

Dit jaar zal het programma over natuurkunde worden vernieuwd. Je hoort snel meer over het onderwerp!

Sonnenborgh

In de binnenstad van Utrecht staat de 19e-eeuwse sterrenwacht Sonnenborgh. De kinderen zullen een bezoek brengen aan de sterrenwacht en leren meer over het heelal.

Summerschool Junior 2017