Praktische informatie voor ouders/verzorgers

Hier vindt u alle praktische informatie over Summerschool Junior. Informatie over de groepsindeling en de thuisbasis van uw kind ontvangt u in de week voor Summerschool Junior via e-mail.

Summerschool Junior 2017

Data

Week 1 is van 16 t/m 19 juli en week 2 van 23 t/m 26 juli 2018.

De thuisbasis

Er zijn twee gebouwen waar de deelnemers hun thuisbasis hebben. In de ochtend worden de kinderen in hun eigen lokaal daar ontvangen door hun begeleiders en 's middags kunnen de ouders ze daar weer ophalen. De thuisbasis is ofwel het Androclusgebouw ofwel het Buys Ballotgebouw. Ouders/verzorgers horen tijdig waar hun kind zijn/haar thuisbasis heeft.

Androclusgebouw: Yalelaan 1, 3584 CL, Utrecht
Buys Ballot gebouw: Princetonplein 5, 3584 CC, Utrecht

Elke dag lopen de kinderen samen met de begeleiders naar de verschillende gebouwen op Science Park/De Uithof.

Ophalen en wegbrengen

Op dinsdag, woensdag en donderdag worden de kinderen door ouders/verzorgers gebracht en gehaald bij hun thuisbasis. Op maandag brengt u uw kind eerst naar het Educatorium voor de opening, zie hieronder. U kunt uw kind maandagmiddag ophalen op hun eigen thuisbasis.

Van dinsdag tot en met donderdag kunnen de kinderen tussen 09.00 en 09.30 uur op hun eigen thuisbasis worden gebracht. Tussen 16.30 en 17.00 uur zijn de kinderen weer terug op de thuisbasis, waar u ze kunt ophalen. 

Meer over parkeren en openbaar vervoer vindt u hier

Summerschool Junior

Feestelijke opening

Op maandagochtend 16 juli (week 1) en 23 juli (week 2) vindt de officiële opening plaats, ouders/verzorgers zijn meer dan welkom deze bij te wonen. De kinderen kunnen zich tussen 9.00 en 9.30 uur melden bij de begeleiders van hun eigen groepje. De opening start vervolgens om 9.30 uur en duurt een klein uur. 

De opening is in het Educatorium, Leuvenlaan 19, 3584 CE in Utrecht.

Na de opening lopen de begeleiders met hun groepje naar het eigen lokaal op de thuisbasis. Ouders mogen meelopen zodat ze weten waar het kind de rest van de week gehaald en gebracht kan worden. Tussen 16.30 en 17.00 uur zijn de kinderen weer terug op de thuisbasis, waar u ze kunt ophalen.

Meenemen

  • Op maandag moeten de kinderen een pasfoto meenemen voor op hun collegekaart.
  • We gaan veel lopen, denk dus aan goede schoenen.
  • Voor programma’s Diergeneeskunde en Geowetenschappen laarzen mee (de begeleiders geven tijdig aan op welke dagen dit zal zijn)
  • Bij Scheikunde zijn een lange broek, dichte schoenen en hoge sokken verplicht.
  • Lunch wordt niet verzorgd, de kinderen mogen zelf brood en drinken meenemen.
  • Tijdens de lunchpauzes zijn we veel buiten: denk aan zonnebrand!
  • De begeleiders hebben een EHBO-pakket, speelgoed en leesvoer.

Aftekenlijst en polsbandje

Deelnemers dienen zich aan het eind van elke dag af te melden bij zijn/haar eigen begeleider. Houd hier rekening mee wanneer u uw kind ophaalt; check voordat u vertrekt of uw kind inderdaad is afgemeld. 

​De kinderen krijgen een polsbandje met daarop het noodnummer van Summerschool Junior, zie hieronder. Dit bandje moeten ze de hele week omhouden.

Noodnummer en contact

Indien er iets is dat wij moeten weten, kunt u bellen met het noodnummer van Summerschool Junior dat u tijdig van ons krijgt. U krijgt dan iemand van de organisatie aan de lijn. Is het niet dringend dan kunt u ook mailen naar summerschooljunior@uu.nl.