Informatie voor leerkrachten

Summerschool Junior vindt het belangrijk dat alle kinderen in aanraking kunnen komen met wetenschap. Rabobank Utrecht en wij vinden het daarom fantastisch dat we door middel van sponsoring 50 basisschoolleerlingen een gratis deelname kunnen aanbieden. Deze kinderen selecteren we graag samen met leerkrachten.

Summerschool Junior 2017

Dit jaar vindt Summerschool Junior plaats van 16 t/m 19 juli (week 1) en 23 t/m 26 juli 2018 (week 2). Vier dagen lang gaan kinderen op onderzoek uit bij de verschillende faculteiten van de Universiteit Utrecht. Samen met wetenschappers en studenten maken de kinderen kennis met bijvoorbeeld hun eigen DNA, duurzame ontwikkeling, hersenactiviteit en het heelal. Dit gebeurt aan de hand van proefjes, excursies en rondleidingen op Utrecht Science Park de Uithof.

Ons doel is om kinderen een kijkje in de keuken van wetenschappers te geven en ze vooral zelf mee te laten doen: tijdens deze week zijn de kinderen zelf de onderzoekers. Op deze manier ervaren zij wat wetenschap is en hoe dat in zijn werk gaat!

Doelgroep 

Summerschool Junior is geen bijspijkerkamp voor rekenen of taal, en het is zeker niet alleen voor hoogbegaafde leerlingen. Doordat er veel begeleiders zijn, zijn we in staat elk kind op zijn eigen niveau te begeleiden bij het programma.
 

Gesponsorde deelname

Om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven deel te nemen aan Summerschool Junior, bieden wij door middel van sponsoring 50 basisschoolleerlingen een gratis plek aan.

Deze gesponsorde plaatsen zijn bedoeld voor kinderen die van huis uit niet met wetenschap in aanraking komen. Dit kan zijn doordat de ouders de (financiële) middelen niet hebben voor deelname aan Summerschool Junior, of omdat er thuis geen aandacht voor wetenschap is. De kinderen die een gesponsorde plaats aangeboden krijgen, worden geselecteerd door leerkrachten van basisscholen: zij hebben immers het beste inzicht in welke kinderen graag mee zouden doen.

Kinderen die gratis mee willen doen aan Summerschool Junior...

  • ...zijn gemotiveerd en geïnteresseerd en hebben zin om een week naar de universiteit te gaan. De kinderen hoeven niet goed te zijn in taal of rekenen: Summerschool Junior is voor alle kinderen met een nieuwsgierige en onderzoekende houding!
  • ...komen van huis uit niet met wetenschap in aanraking, vanwege financiële redenen, doordat er thuis weinig aandacht besteed wordt aan wetenschap, of door andere belemmeringen.
Summerschool Junior 2017

Kinderen opgeven voor gesponsorde deelname

Kinderen worden door de school opgegeven door een email te sturen naar ssj.deelnemers@uu.nl .

De kinderen mogen meedoen aan week 1 of aan week 2, maar voor kinderen die al eens hebben meegedaan is het leuker om dit jaar deel te nemen aan de andere week met een ander programma.

Let op: vol is vol. Geef uw leerlingen dus zo snel mogelijk op!

Nadat Summerschool Junior de namen van de leerlingen heeft doorgekregen, ontvangt u een link voor de online inschrijving. Deze kunt u doorsturen naar de ouders/verzorgers of eventueel samen met de ouders invullen.

De ouders/verzorgers ontvangen na inschrijving informatie over het programma, de tijden, het halen en brengen en andere praktische zaken.

Informatie voor de ouders/verzorgers

De ouders/verzorgers schrijven (eventueel met hulp van de leerkracht) hun eigen kind in voor Summerschool Junior.

De ouders/verzorgers zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar Summerschool Junior. Lees hier alle praktische informatie over het programma.

Vragen?

Schroom niet om contact met ons op te nemen! ssj.deelnemers@uu.nl.