FAQ

Wat kost Summerschool Junior?

Summerschool Junior kost €175 per kind per week. Deze kosten worden bij de inschrijving direct overgemaakt via iDEAL. Alle programma's en materialen zijn bij deze kosten inbegrepen. Ook krijgen de kinderen tijdens de kleine pauzes limonade en koekjes. Lunch moet zelf meegebracht worden.

Mijn kind heeft al vaker meegedaan met Summerschool Junior. Kan hij/zij nog een keer meedoen?

Summerschool Junior kent drie programma’s. De basisschoolprogramma’s van Week 1 en Week 2 hebben een volledig ander programma. Deze programma’s zijn wel deels gelijk aan de programma's van vorig jaar. Als uw kind vorig jaar meedeed aan Week 1, adviseren wij om hem/haar nu in te schrijven voor Week 2. De Advanced Edition heeft een heel ander programma speciaal voor middelbare scholieren en dit jaar volledig vernieuwd!

Kan mijn kind samen met een vriendje/vriendinnetje ingedeeld worden?

Bij de inschrijving kunt u aangeven of uw kind graag samen met iemand anders in een groepje wilt. U kunt dit ook mailen naar ssj.deelnemers@uu.nl. De organisatie doet vervolgens haar uiterste best om de kinderen samen in te delen, maar kan hierover niets beloven. 

Is Summerschool Junior geschikt voor hoogbegaafde kinderen?

Het programma van Summerschool Junior is geschikt voor alle kinderen. Doordat er veel begeleiders zijn, kan het programma voor ieder kind echter iets makkelijker of moeilijker gemaakt worden. Summerschool Junior is dus zeker ook geschikt voor hoogbegaafde kinderen, des te meer omdat er materialen gebruikt worden die op school niet beschikbaar zijn en er onderwerpen aan bod komen die in de gewone les niet aan bod komen. Summerschool Junior is echter zeker niet alleen voor hoogbegaafde kinderen bedoeld.

Kunnen (hoogbegaafde) kinderen ingedeeld worden in een hogere groep?

Het is niet mogelijk om een (hoogbegaafd) kind in een hogere groep in te delen. Zit uw kind op dit moment in groep 5 of 6, dan komt hij/zij bij Summerschool Junior in dezelfde groep terecht. Hetzelfde geldt voor groep 7 en 8. Alleen kinderen die dit jaar in de brugklas of tweede klas van de middelbare school zitten, mogen meedoen aan de Advanced Edition. Doordat er veel begeleiders zijn, kan het programma voor ieder kind echter iets makkelijker of moeilijker gemaakt worden.

Mijn kind zit in groep 4. Mag hij/zij meedoen aan Summerschool Junior?

Summerschool Junior is voor kinderen die op dit moment in groep 5 t/m 8 zitten, of in de 1e of 2e klas van de middelbare school. Kinderen die pas na de zomer naar groep 5 gaan, kunnen niet meedoen. Hierop maken wij geen uitzonderingen.

Mijn vraag staat hier niet tussen. Wat nu?

U kunt contact opnemen met de organisatie van Summerschool Junior.

Voor algemene vragen: summerschooljunior@uu.nl 

Voor vragen over de inschrijving van uw kind: ssj.deelnemers@uu.nl