TOP Academie Universiteit Utrecht

stagair bij de TOP academie

Groei door werkend leren

De universiteit leidt mensen op - van praktijkonderwijs tot PhD. Iedereen die kiest voor de Universiteit Utrecht krijgt de kans zich hier te ontwikkelen. Met dit in gedachten startte de universiteit een TOP Academie.

stagair bij de TOP academie

Onderwijs in de praktijk

Bij de TOP Academie verzorgen scholen en organisaties samen beroepsgericht onderwijs. Leerlingen van de TOP Academie komen uit het praktijkonderwijs. Hier volgen zij een theoretische of praktische route. Voor hen is de werkomgeving het beste leslokaal. In een leermeester-gezel-constructie leren leerlingen van de TOP Academie arbeids- en sociale vaardigheden die hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk vergroten. Zo worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt en/of een vervolgopleiding.

Waar vind ik TOP Academie-leerlingen?

Veel TOP Academie-leerlingen lopen stage bij het Facilitair Service Centrum van de universiteit. Je komt deze stagiairs dan ook met regelmaat tegen op de campus en in de binnenstad. Bijvoorbeeld achter de receptie, in de beveiliging, in de schoonmaak of bij het groenbeheer. Meestal zijn de leerlingen in het gezelschap van een medewerker of praktijkopleider. Je herkent de leerlingen aan het rode T-shirt dat ze dragen als ze aan het werk zijn.

Uitbreiding

Op dit moment breidt de universiteit de TOP Academie uit naar andere directies en faculteiten. De universiteit is daarom op zoek naar stafleden met ideeën voor stages binnen de eigen faculteit of directie.

Ben jij staflid van de Universiteit Utrecht en heb je ideeën voor een stageplek binnen jouw faculteit of dienst? Wil je graag leerlingen begeleiden of wil je meer weten over de TOP Academie op de universiteit? Neem dan contact op met k.m.m.vanderhaagen@uu.nl of h.strikwerda@uu.nl.

Deelnemende scholen TOP Academie Universiteit Utrecht

Pouwer college, Kranenburg, Futura College, De Baanbreker en het Seyster college.

Aanvullende informatie

Learn2work is de organisatie achter een aantal TOP Academies, en is door de Gemeente Utrecht gevraagd om organisaties en scholen aan elkaar te koppelen. Learn2work ondersteunt de deelnemende partijen bij de invulling van de werkzaamheden en het lesprogramma.