PO Conferentie 2022

Geen theorie zonder praktijk, geen praktijk zonder theorie

Op woensdag 2 februari 2022 is de derde PO Conferentie Regio Utrecht voor leraren, pabo-docenten, schoolleiders en onderzoekers. Tijdens deze conferentie delen we de laatste inzichten uit onderzoek van kennisinstellingen en scholen. We starten met een keynote, gevolgd door workshoprondes en posterpresentaties. Bij alle activiteiten maken we steeds de koppeling tussen theorie en praktijk.

Bijdragen gevraagd!

Voor de PO Conferentie op 2 februari 2022 zijn wij op zoek naar mensen van kennisinstellingen (HO) of de onderwijspraktijk die hun kennis willen delen, via een workshop of poster. Bekijk hieronder hoe je dat kunt doen.


Opening: Kansengelijkheid

De PO Conferentie start met een opening rond het thema Kansengelijkheid. Dit is een gezamenlijke presentatie van een onderzoeker en een schoolleider, gevolgd door een discussie.

Over de PO Conferentie

Tijdens de PO conferentie ontmoeten leraren, pabo-docenten, schoolleiders en onderzoekers uit de regio Utrecht elkaar. We delen kennis over de laatste inzichten uit onderzoek dat wordt uitgevoerd op kennisinstellingen, en uit onderzoek dat wordt uitgevoerd op de school zelf (bijvoorbeeld in PLG’s, ontwikkelteams, werkplaatsen onderwijsonderzoek of R&D teams).

Het onderzoek dat uitgangspunt is voor de workshops tijdens de conferentie verbindt theorie en praktijk. Ofwel omdat de onderzoeksvraag voortkomt uit de lespraktijk, ofwel omdat de theorie aan de dagelijkse gang van zaken in de klas wordt gekoppeld.

Samen leveren we een bijdrage aan het versterken van onderwijs voor alle leerlingen in Utrecht

Organisatie

De PO Conferentie Regio Utrecht is een initiatief van het PO Partnerschap Provincie Utrecht. Meer weten over onderwijsonderzoek en de relevantie ervan voor de praktijk? Het PO Partnerschap is het hele jaar door actief. Zo organiseren we zes keer per jaar een PO Matinee Café met wisselende thema’s. 

Terugblik PO Conferentie 2021

Bekijk een terugblik van de tweede PO Conferentie Regio Utrecht op woensdag 3 februari 2021. Je kunt er de lezing van Harry Stokhof en Ilse Wintermans terugkijken en de take-home messages van de workshops lezen.

Contact

Heb je een vraag? Neem dan contact op met po@uu.nl.

Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de PO-nieuwsbrief.