PO Conferentie

Geen theorie zonder praktijk, geen praktijk zonder theorie

Woensdagmiddag 2 februari 2022 was de derde PO Conferentie Regio Utrecht voor leraren, pabo-docenten, schoolleiders en onderzoekers. Het thema kansengelijkheid stond centraal. Jantien Smit sprak in haar keynote over inclusief onderwijs in meertalige klassen. Deze keynote kun je hieronder terugkijken. Ook waren er twee rondes met diverse workshops.

Lees meer over de belangrijkste highlights en inzichten

PO Conferentie 2023

De volgende PO Conferentie is op woensdag 1 februari 2023. Ben je een onderwijsprofessional uit de regio Utrecht en heb je zin om mee te denken over het programma? Stuur dan een berichtje naar po@uu.nl. Op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de PO-nieuwsbrief.

Over de PO Conferentie

Tijdens de PO conferentie ontmoeten leraren, pabo-docenten, schoolleiders en onderzoekers uit de regio Utrecht elkaar. We delen kennis over de laatste inzichten uit onderzoek dat wordt uitgevoerd op kennisinstellingen, en uit onderzoek dat wordt uitgevoerd op de school zelf (bijvoorbeeld in PLG’s, ontwikkelteams, werkplaatsen onderwijsonderzoek of R&D teams).

Het onderzoek dat uitgangspunt is voor de workshops tijdens de conferentie verbindt theorie en praktijk. Ofwel omdat de onderzoeksvraag voortkomt uit de lespraktijk, ofwel omdat de theorie aan de dagelijkse gang van zaken in de klas wordt gekoppeld.

Samen leveren we een bijdrage aan het versterken van onderwijs voor alle leerlingen in Utrecht

Organisatie

De PO Conferentie Regio Utrecht is een initiatief van het PO Partnerschap Provincie Utrecht. Meer weten over onderwijsonderzoek en de relevantie ervan voor de praktijk? Het PO Partnerschap is het hele jaar door actief. Zo organiseren we zes keer per jaar een PO Matinee Café met wisselende thema’s.