Systematisch evidence-based onderwijsontwerp

Heb je een probleem binnen je onderwijs en wil je weten hoe je dit zou kunnen oplossen? Of wil je weten wat het effect is van je onderwijs op het leren van studenten? In deze blended cursus leer je je eigen onderwijs op een systematische wijze onder de loep te nemen waardoor je meer inzicht krijgt in de problemen die je ervaart, hoe je deze in een onderwijsontwerp kunt aanpakken en hoe je data kan verzamelen en analyseren om inzicht te krijgen in de effecten van je onderwijs op het leren van de studenten. 

Programma

In vijf bijeenkomsten en een aantal online modules ga je met een eigen onderwijsproject aan de slag. Hierbij maken we gebruik van het principe van Scholarship of Teaching and Learning (de achterliggende kennisclip is alleen toegankelijk voor UU-docenten). Tijdens de bijeenkomsten gaan we in op de theorie, laten we voorbeelden ter inspiratie zien, en ga je ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers in groepsdiscussies.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • het formuleren van je onderwijsprobleem en een onderzoeksvraag;
  • het ontwerpen van je onderwijs;
  • het verzamelen van data voor het meten van het effect van je onderwijs op het leren van studenten;
  • het analyseren van de data.

De cursus wordt afgesloten met een miniconferentie waarin de deelnemers elkaar informeren over de uitkomsten van hun onderwijsprojecten. 

Aanvullende persoonlijke begeleiding  

Indien gewenst kan - in overleg met de leidinggevende - de cursus uitgebreid worden met persoonlijke begeleiding door middel van een persoonlijk consult.

Doelgroep

Docenten van de Universiteit Utrecht die meer inzicht willen krijgen in het systematisch ontwerpen en evalueren van onderwijs

Data

Deze cursus is nog niet gepland. Heb je interesse, neem dan contact op.

Verwachte tijdbesteding

Er zijn vijf bijeenkomsten van een halve dag, en een aantal online modules. Verder is de tijdsbesteding afhankelijk van het persoonlijke project dat je gaat uitvoeren.

Kosten

€ 850,-

Aanmelden

Zodra de data bekend zijn kunt u zich aanmelden.

Meer informatie

Neem bij vragen en voor meer informatie contact op met Irma Meijerman (zie haar contactgegevens hieronder).