Een rubric is een instrument waarmee je studentenwerk transparanter kunt beoordelen. Studenten weten beter wat er van ze wordt verwacht. Daarnaast snappen studenten beter waarop het verschil tussen bijvoorbeeld voldoende en goed is gebaseerd. Rubrics bieden ook kansen voor docenten om consistenter te beoordelen. Bij het ontwikkelen van een goede rubric komt wel het een en ander kijken. In deze workshop krijgt u handvatten om een rubric te ontwikkelen.

De digitale rubric in Blackboard biedt mogelijkheden voor zowel kwantitatieve als kwalitatieve beoordelingen. De rubric kan gekoppeld worden aan: een assignment, een forum, een wiki, een blog, een journal, een file respons, short answer en een essay vraag. De rubric in Blackboard is overzichtelijk en wordt al door verschillende docenten binnen de UU naar tevredenheid gebruikt.

Theorie:

• Redenen om rubrics in te willen zetten
  • Holistische en analytische rubrics
  • Kwantitatieve en kwalitatieve rubrics
  • Formuleringen
  • Ontwikkelproces in stappen

Opdrachten:

• Zelf een rubric maken in Blackboard (of een bestaande rubric in Blackboard zetten)
  • Een rubric koppelen aan een opdracht in Blackboard
  • Beoordelen met een rubric in Blackboard

DOELSTELLINGEN

Na afloop van de workshop weet u:

• Waar u op moet letten bij het ontwikkelen van een rubric
  • Welke stappen nodig zijn om goed met een rubric te kunnen werken
  • Hoe u een digitale rubric in Blackboard kunt maken
  • Hoe u de rubric aan een opdracht in Blackboard kunt koppelen
  • Hoe u kunt beoordelen met een rubric in Blackboard
  • Waar u voorbeelden en meer informatie over rubrics kunt vinden

DOELGROEP

Deze workshop is bedoeld voor docenten, promovendi en postdocs van de Universiteit Utrecht.

• 6 april 2017 (15.00-16.30 uur)

Deelname aan de workshop is gratis.

ORGANISATIE

Deze workshop wordt aangeboden in het kader van het Educate-it programma van de Universiteit Utrecht. De workshop wordt verzorgd door het Centrum voor Onderwijs en Leren.

AANMELDEN

U kunt zich t/m 30 maart 2017 aanmelden via het aanmeldformulier.

MEER INFORMATIE