Het zijn de kleine dingen (effectieve studievaardigheden aanleren)

“Dit is belangrijk voor het tentamen”. Met deze uitspraak krijgt u als docent vaak de aandacht van de studenten wel. Maar weten ze dan wat en vooral ook hoe ze zich moeten voorbereiden?

Als je studenten vraagt wanneer ze beginnen met “leren”, dan luidt het antwoord vaak: “In de week voor het tentamen.” Zeker eerstejaars hebben grote moeite om leeractiviteiten te spreiden en op een effectieve manier te studeren. Want wat betekent “bestudeer hoofdstuk 3”? Is één keer lezen genoeg, moet je de begrippen uit je hoofd kennen, moet je de redeneerlijn kunnen navertellen, of moet je kritiek leveren?

In een workshop van drie uur krijgt u tips en tricks aangereikt waarmee u, als docent, met een aantal kleine ingrepen de studievaardigheden van uw studenten een boost kunt geven.

• Er is nog geen datum bekend.

U kunt zich ook aanmelden met uw docententeam.
We bieden deze workshop ook in het Engels aan.

€ 115,-

U kunt zich aanmelden zodra er een datum bekend is.

Neem bij vragen en voor meer informatie contact op met Elma Zijderveld:
E.M.B.Zijderveld@uu.nl
T 030 253 1968 / 4473