In deze workshop komt niet de techniek van het opnemen van kennisclips aan bod maar juist de didactiek. We vinden antwoord op de vragen: Wat is een kennisclip en wat kun je ermee? Waar moet je rekening mee houden als je een kennisclip gaat maken.

We bekijken gezamenlijk voorbeelden van kennisclips en bespreken wat we er goed en slecht aan vinden. Verder gaan we in op de volgende vragen: Waarom zou je kennisclips in willen zetten? Hoe lang mag zo’n kennisclip eigenlijk duren? Hoe maak je het boeiend? Wat is het effect van een kennisclip op leren? Hoe zorg je ervoor dat je boodschap helder overkomt? En hoe kun je je kennisclip inbedden in het onderwijs?

• Wat is een kennisclip, de definitie
  • Bekijken van voorbeelden
  • Redenen om kennisclips in te zetten
  • Opdracht in subgroepen
  • Vuistregels
  • Tips en trics
  • Werken met een script

Na afloop van de workshop weet u:

• wat een kennisclip is
  • waarvoor u kennisclips in kunt zetten
  • waar u rekening mee moet houden
  • waar u meer informatie kunt vinden

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor docenten, promovendi en postdocs van de Universiteit Utrecht.

Datum

Er is 1 workshop van 1,5 uur. Er is nog geen datum gepland. Heeft u interesse, neem dan contact met ons op.

Deelname aan de workshop is gratis.

Organisatie

Deze workshop wordt aangeboden in het kader van het Educate-it programma van de Universiteit Utrecht. De workshop wordt verzorgd door het Centrum voor Onderwijs en Leren.

Trainers