Extra ondersteuning bij aansluiting vo-wo

Docent helpt leerling bij het profielwerkstuk

De Universiteit Utrecht biedt docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs extra ondersteuning bij de aansluiting met de universiteit. In 2022 organiseren we diverse activiteiten gericht op de ontwikkeling van academische vaardigheden, studievaardigheden en inhoudelijke kennis. Met steun vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) kunnen we dit kosteloos aanbieden.

De activiteiten worden georganiseerd door Onderwijsadvies & Training en U-Talent.

Aanbod voor docenten

Workshop PWS-begeleiding

In deze interactieve workshop van één dagdeel gaan we in op enkele basisprincipes van het begeleiden en worden docenten zich meer bewust van hun mogelijkheden.
De workshops zijn volgeboekt. 

Cursus PWS-begeleiding 

In deze cursus van vier dagdelen leer je hoe je je leerlingen begeleidt en beoordeelt bij het PWS, en ontdek je waar voor jou de uitdaging ligt.
De cursus is volgeboekt.

Aanbod voor leerlingen

Om leerlingen te helpen bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden, bieden we onderstaande activiteiten aan. Dit aanbod is nog in ontwikkeling. 

  • Masterclass Onderzoek doen
  • Masterclass Literatuuronderzoek doen
  • PWS-wedstrijd
  • Studievaardighedengids (met o.a. tips over planning, motivatie, omgaan met uitstelgedrag)
  • Online gastcolleges door UU-docenten

Achtergrond en spelregels

De activiteiten die we aanbieden, hebben een beperkte capaciteit. Dit betekent dat we mogelijk niet alle geïnteresseerden een plek kunnen geven. Mocht jouw school buiten de regio Utrecht staan, kijk dan ook eens wat andere universiteiten organiseren. De NPO-gelden zijn tijdelijk. Dit betekent dat we bovenstaand aanbod eenmalig kosteloos kunnen aanbieden. 

Eigen NPO-budget inzetten 

Als school kun je ook het eigen NPO-geld inzetten voor een van bovenstaande activiteiten. Neem contact met ons op als je daar interesse in hebt, dan kijken we wat we voor jullie kunnen betekenen. Ook kun je bij ons aankloppen voor hulpvragen op het gebied van feedback, zelfregulerend leren en datageïnformeerd werken. Meer lezen.

Contact

Wil je meer weten over dit aanbod, of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact op met Ria Dolfing.