Online onderwijs voor studenten met een functiebeperking

Sommige studenten met een beperking kunnen het online onderwijs niet altijd goed volgen. Hoe ga je daar als docent mee om? Het ECIO, het Expertisecentrum inclusief onderwijs (voorheen handicap + studie), heeft veel tips verzameld op hun website en hier. NB: binnen de UU maken we gebruik van een aantal geselecteerde tools. Niet alle tools die op deze site van ECIO worden besproken, zijn veilig wat betreft privacy en informatiebeveiliging. Als je hier advies over wilt, neem dan contact op met Educate-it. Het Platform Onbeperkt Studeren heeft een richtlijn (pdf) gemaakt die kan helpen bij het digitaal toegankelijk maken van je onderwijs.

Om studenten met (maar ook zonder functiebeperking) te ondersteunen, biedt de UU haar studenten het Skills Lab aan. Online vind je verschillende online trainingen, bijvoorbeeld tips voor schrijven en studeren vanuit huis, maar ook trainingen om persoonlijke problemen aan te pakken.

Tijdens de Versterk-Je-Onderwijs-Week 2021 vertelde student Daniël over het welzijn van studenten met een leerbeperking. Daar kwamen allerlei goede, praktische tips voorbij. Kijk hier naar de video (Nederlands gesproken).