2020 editie

Het programma van de 26e editie is rond. Voor een beschrijving van het volledige programma raadpleeg je het programmaboekje. Klik hier.

Of download onze NWD 2020 app met daarin het programma in handzaam formaat. Je kunt ook in de app store zoeken op "NWD 2020".

Erratum bij het hardcopy programmaboekje - pg. 10: Nelly Litvak werkt bij Universiteit Twente en TU Eindhoven.

Plenaire lezingen

Nelly Litvak is hoogleraar in Eindhoven en Twente. Netwerken vindt ze fascinerend, en de wiskunde erachter al helemaal. Je kunt er de verspreiding van epidemieën of fake news door verklaren. In een wereld waar we verbonden zijn met elkaar door talloze netwerken en er een overvloed aan data is, is (wiskundig) onderzoek nodig om dat te doorzien. 

David Eelbode is docent wiskunde aan de Universiteit Antwerpen, waar hij verschillende prijzen won als beste prof in de faculteit Wetenschappen. Daarnaast is David actief in de comedy-wereld. In navolging van Matt Parker, zet David zich in Antwerpen in voor de zogenaamde Mathsjam. “Dat zijn avonden over wiskunde voor iedereen die wiskunde een feest vindt, graag raadsels oplost of gewoon eens wilt komen kijken.” In het najaar van 2019 kwam zijn boek "FUNdamental mathematics: a voyage into the quirky universe of maths and jokes" uit.

Buijsman NWD 2020

Stefan Buijsman slaagde op 15-jarige leeftijd voor zijn vwo, op zijn 18de studeerde hij in Leiden af als filosoof. In 2016, op zijn 20ste, promoveerde hij in Stockholm op een onderzoek naar hoe mensen wiskundige kennis opdoen. Hij was de jongste promovendus ooit in Zweden. In Nederland kennen we Stefan als de auteur van de boeken Plussen en Minnen het kinderboek Het Rekenrijk. Op dit moment werkt hij als gastonderzoeker de filosofie van de wiskunde aan de Universiteit van Leiden.