Laboratoriumonderwijs

Voor laboratorium-onderwijs is er een grote database met digitale preparaten beschikbaar ter vervanging van practicumonderwijs in de Life Sciences: digitale microscopie, PathXL.

Labster

Labster biedt een grote verzameling virtuele laboratorium simulaties, waarin de deelnemer experimenten uit kan voeren. Het complete overzicht van de virtuele laboratorium simulaties vind je hier. Een aanvraag kun je doen via Teaching Support.

JoVE

JoVE laat in video’s onder andere diverse technieken zien die in laboratoria worden gebruikt (via een abonnement van de UU).

LabBuddy

LabBuddy is een online applicatie voor het voorbereiden en uitvoeren van experimenten in het laboratorium. In plaats van dat studenten een standaard ‘recept’ uitvoeren, stellen studenten in LabBuddy eerst zelf hun onderzoeksopzet op. Tijdens het practicum volgt de student het protocol in LabBuddy waarbij ze automatisch feedback, vragen en ‘Just-in-Time’ informatie krijgen. De tool biedt daarnaast de mogelijkheid om instrumenten in het laboratorium te reserveren en een uitgebreid labjournaal bij te houden. Een aanvraag kun je doen via Teaching Support.

Let op: Het herontwerpen van een practicum en het technisch ontwerpen in LabBuddy kost Educate-it enige tijd. Wees daarom ruim op tijd met het aanvragen van LabBuddy. Bij voorkeur minstens drie maanden van tevoren.