Hybride onderwijs

Door het coronavirus is het laatste halfjaar voornamelijk online onderwijs gegeven. In het nieuwe academisch jaar (2020-2021) mag ook weer op de campus onderwijs worden gegeven. Door de 1,5 meter afstand die gehouden moet worden, kan echter maar een deel van de capaciteit van de zalen gebruikt worden. Hierdoor kunnen/mogen niet alle studenten tegelijkertijd naar de campus komen.

Docenten krijgen daardoor te maken met hybride onderwijs. Hieronder verstaan we onderwijs dat tegelijkertijd wordt gegeven aan studenten die op locatie aanwezig zijn en aan studenten die op afstand zijn en online meedoen.

Deze vorm van onderwijs is voor veel docenten nieuw en er bestaat een grote behoefte aan informatie hierover. Onderzoek naar hybride onderwijs staat nog in de kinderschoenen en ervaringen zijn nog redelijk beperkt. Er wordt hard gewerkt om informatie over hybride onderwijs te vergaren, op te stellen en te delen. Tegelijkertijd krijgen we signalen dat docenten het lastig vinden overzicht te krijgen waar relevante informatie te vinden is. Op deze pagina bundelen we daarom informatie vanuit binnen en buiten de UU over hybride onderwijs en hopen dat dat helpt! Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet en aangevuld. Heb je zelf ervaringen en/of informatie die andere docenten kan helpen? Laat het ons weten via teachingsupport@uu.nl!

Informatie: