Tentoonstelling “Journeys into Diversity”

In September 2017 begonnen Noortje van Amsterdam, Emmeline Besamusca, Mary Bouquet en Elena Valbusa met het project "Making Journeys. Building Blocks for Diversity". Het project werd gefinancierd door het Utrecht Stimuleringsfonds Onderwijs. Als UU docenten en ondersteunend personeel waren de organisatoren geïntrigeerd door de verschillende manieren waarop diversiteit een rol speelt in het dagelijks werk, en de manieren waarop diversiteit wordt gezien en besproken door de UU gemeenschap. 

Bij ‘diversiteit’ gaat het vaak over termen als meerdere nationaliteiten, culturen, of de verschillende etniciteiten in en voor de klas. Hierdoor lijkt diversiteit impliciet alleen gerelateerd aan minderheden. Voor de meerderheid van studenten, docenten en ondersteunend personeel van de UU kan zo het idee ontstaan dat diversiteit niet over hen gaat. 

Bekijk hieronder de video die naar aanleiding van de tentoonstelling is gemaakt en lees er meer over (in het Engels). 

Exhibition: "Journeys into Diversity".

We organiseerden een reeks workshops, interviews en creatieve samenwerkingen met vluchtelingstudenten en reguliere UU studenten, om te ontdekken hoe diversiteit wordt ervaring binnen de UU gemeenschap. Dit onderzoek leidde tot een tentoontstelling, een reeks workshops en een rapport voor de toenmalige UU Taskforce Diversity. 

De tentoontstelling 'Journeys into Diversity' bestond uit foto's, tekeningen, video's, objecten, en schilderingen die waren gemaakt of werden gebracht door vluchtelingstudenten, reguliere studenten en docenten. 

De uitkomsten van het onderzoeksteam zijn nog na te lezen in een rapportage in het Engels en Nederlands.