Vrolijk onderzoek

Ben jij nieuwsgierig wat de állerleukste mop van Nederland is? Wij ook! Kan jouw groep ons op woensdag 10 november helpen om het antwoord te vinden op deze onderzoeksvraag?

 

Lesmateriaal

Als je meedoet aan de Grote Wetenschapsdag ontvang je half oktober kosteloos een pakket lesmateriaal per mail. Het pakket bevat onder andere een duidelijke handleiding waarmee jij als leerkracht aan de slag kan.

Waarom is iets grappig, en hoe komt het dat niet iedereen hetzelfde leuk vindt? Daar gaan de leerlingen tijdens de Grote Wetenschapsdag stap voor stap onderzoek naar doen. Ze testen drie verschillende meetinstrumenten en gebruiken daarna hun favoriete meetinstrument om de leukste mop van de klas te vinden. Deze ‘klasse-topmoppen’ gebruiken we in de gezamenlijke afsluiting om de leukste mop van Nederland te vinden!

Programma met speciale gasten

Het hele programma duurt van 8:45 – 12:00, inclusief een pauze van 15 minuten en 30 minuten uitlooptijd. De ochtend wordt centraal geopend en afgesloten in een livestream op YouTube. Daarbij zijn twee speciale gasten aanwezig: comedian/presentator Edson da Graça en humoronderzoekster Madelijn Strick. Edson ken je misschien wel van Willem Wever. Madelijn heeft kinderboeken geschreven en is een vrolijke wetenschapper die jullie heel graag vertelt over haar onderzoek aan de Universiteit Utrecht.

Extra uitdaging

Het programma is bedoeld voor groep 5 t/m 8. Kan jouw klas extra uitdaging gebruiken? In het lesmateriaal staan verdiepingstips, zo kun je het materiaal aanpassen op het niveau van jouw groep.

Benieuwd waarom en door wie de Grote Wetenschapsdag wordt georganiseerd?

Over de Grote Wetenschapsdag