Teaching & Learning Lab

CONCEPT

In de onderwijs-testruimtes van het Teaching & Learning Lab bepaalt het onderwijs de indeling van de ruimte, in plaats van dat de ruimte oplegt hoe de docent onderwijs geeft. Tafels en stoelen, zit- of statafels of juist helemaal geen meubilair: het kan allemaal in deze experimentele onderwijsruimtes. Naast de flexibele inzet van meubilair is er moderne apparatuur beschikbaar die tijdens het onderwijsmoment ingezet kan worden, zoals digitale whiteboards, een interactieve muur voor mindmapping en brainstormsessies en observatiecamera’s voor vakdidactisch onderzoek. Het TLL heeft twee van dergelijke onderwijs-testruimtes. Ook is er een studio waar onder begeleiding van een operator kennisclips, korte video’s, webinars of andere video’s opgenomen kunnen worden.

Het Teaching & Learning Lab (TLL) is ontstaan in 2016 vanuit de wens van docenten om zelf te kunnen bepalen hoe een onderwijsruimte eruit moet zien. Het TLL is een onderwijslab voor docenten in het Voortgezet en Hoger Onderwijs, leerlingen, studenten, didactisch onderzoekers en bedrijven om volop te experimenteren met,- en onderzoek te doen naar nieuwe onderwijsvormen. Het lab biedt de ruimte om samen nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, te ontwikkelen en in de onderwijspraktijk te testen. Samen verbeteren de gebruikers van het TLL hun eigen onderwijs en inspireren ze collega’s met nieuwe ideeën. Opgedane ervaringen en resultaten van deze experimenten hebben binnen de universiteit geleid tot de realisatie van onder andere de Active Learning Classroom.  

HOE WORDT DE RUIMTE GEBRUIKT?

Vanwege de experimentele opzet van de onderwijsruimtes van het TLL en de beschikbare moderne apparatuur is een intakegesprek onderdeel van de reserveringsprocedure. Samen met een onderwijskundig adviseur bespreekt de docent de wensen met betrekking tot zijn onderwijs om tot een geschikte onderwijssetting te komen. De kracht van het Teaching & Learning Lab zit erin om de onderwijsruimte vanaf niets op te bouwen op basis van de leerdoelen die bereikt moeten worden en gewenste bijbehorende leeractiviteiten.

Doe inspiratie op voor innovatieve lessen in het Teaching & Learning Lab op de good practices pagina van het TLL.

Video over het TLL.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Waar: Buys Ballotgebouw; ruimte 3.19, 3.22 en 3.25
Geschikt voor: experimenteel, innovatief, groepssamenwerking, onderzoek naar onderwijs
Kijk hier om te reserveren.

Kijk voor meer informatie ook op de site van het Teaching & Learning Lab.