Learning Plaza

De smeltkroes waar verschillende vormen van onderwijs gelijktijdig samen komen

Learning Plaza inside

Hoe wordt de ruimte gebruikt?

Een Learning Plaza kenmerkt zich door een divers en gedeeld gebruik van de ruimte. De plaza biedt ruimte aan een mix van functies voor formeel en informeel leren, voor studenten en medewerkers: instructie, discussie, groepswerk, vergaderen, lunchen, zelfstandig leren, aanland-werkplek, active learning classroom concept, ontmoeten en ontspannen. Deze activiteiten vinden plaats in verschillende zones. Het idee is dat de ruimte beschikbaar is als studiewerkplek, als deze niet - of beperkt - geboekt is voor formeel onderwijs. Een informatiescherm bij de ingang geeft aan wanneer de ruimte beschikbaar is. De ruimte kan door docenten geboekt worden. Afhankelijk van het aantal studenten in een cursus, kan daarbij de ruimte door meerdere docenten tegelijkertijd gebruikt worden. Verschillende leeractiviteiten kunnen gelijktijdig in de verschillende zones in de ruimte plaatsvinden.

Learning Plaza view

In ontwikkeling

Deze Future Learning Space is momenteel nog in ontwikkeling. Dit houdt in dat op basis van de feedback van docenten en studenten, gedurende het eerste blok van collegejaar 2022-2023, de Learning Plaza verder wordt aangepast. Deze aanpassingen zouden bijvoorbeeld gericht kunnen zijn op de akoestiek, flexibeler meubilair of meer informeel gebruik van de ruimte. Heb jij zelf ervaringen opgedaan in de Learning Plaza die je met ons wil delen? Of heb je feedback die we kunnen gebruiken bij de verdere ontwikkeling? Stuur dan een mail naar fls@uu.nl

Praktische informatie

Op de volgende locatie is een Learning Plaza ingericht:

  • voormalige kantine Minnaertgebouw 
  • Capaciteit: 150

Reserveren:

Voor het herhalend reserveren van een Future Learning Space, neem contact op met je facultaire roosteraar. Een introductiegesprek maakt deel uit van het roosterproces. Let op! Deadlines voor het boeken van een FLS voor regulier onderwijs worden gecommuniceerd via intranet. 

Voor het incidenteel reserveren van een Future Learning Space buiten het reguliere onderwijs kun je de self-service module TE Reserve gebruiken.  

Heb je vragen of wil je een rondleiding? Stuur een email aan fls@uu.nl

Geschikt voor: interactief leren, groepswerk, 1-op-1 interactie, computer labs (Bring Your Own Device), digitale poster presentaties, lessen waarin een deel instructie is (deze ruimte is niet geschikt voor lessen die volledig bestaan uit instructie).