Hybrid Active Learning Classroom

(Hybrid) Active Learning Classroom Bijlhouwerstraat

CONCEPT

Een Hybrid Active Learning classroom is een Active Learning Classroom met mogelijkheden om studenten/groepen op locatie online te laten samenwerken met studenten/groepen op afstand. Een deel van de studenten is aanwezig in de Hybrid Active Learning Classroom en een ander deel participeert tegelijkertijd online. In de Hybrid Active Learning Classroom zijn camera’s en microfoons geplaatst die ervoor zorgen dat er interactie tussen de docent en studenten online mogelijk is. Daarnaast wordt door een camera en microfoon per tafel samenwerking tussen studenten in een groep op locatie en studenten/groepen op afstand gefaciliteerd. Een dergelijke onderwijsruimte is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld ‘Challenge based learning’, waarbij multidisciplinaire studententeams uit binnen- en buitenland aan de slag gaan met vraagstukken en opdrachten uit de maatschappij.

Waar staat het project nu?

Dit project bevindt zich in de initiatiefase. Een lijst met functionele eisen en wensen is samengesteld en aangescherpt op basis van gesprekken en een brainstormsessie met docenten, studenten en staf. Docenten en studenten met wie dit idee is besproken zijn enthousiast, maar zien ook uitdagingen in het gelijkwaardig bedienen van studenten on campus en studenten online.

Vervolg

Na een volgende feedbackronde op het aangescherpte programma van eisen en wensen volgt doorontwikkeling van dit concept.