Onderzoek & Ervaringen

Educate-it evalueert samen met docenten alle gestarte innovatieprojecten en onderwijsvernieuwingen op de meerwaarde voor de kwaliteit van het onderwijs. Dit gebeurt op verschillende manieren:

  • Casestudies met behulp van de CIMO-logica
  • Student- en docentervaringen met onderwijstools
  • Longitudinaal onderzoek naar de veranderbereidheid van docenten


Educate-it biedt docenten voor verschillende onderwijsdoelen een breed scala aan IT-tools, waarvan de meerwaarde voor het onderwijs al is vastgesteld door andere UU-docenten. Hierbij wordt zoveel mogelijk evidence-informed gewerkt. Door naast onderzoeksresultaten ook ervaringen van collega-docenten met het innoveren en versterken van hun onderwijs te delen, kunnen UU-docenten zelf bepalen of en hoe zij hun onderwijs willen versterken. Deze bottum-up aanpak, waarin onderwijsverandering vraaggestuurd plaatsvindt en niet wordt opgelegd, zorgt ervoor dat docenten eigenaar van hun onderwijs blijven.

TAUU Community

Deel je ervaring met onderwijstools en -vernieuwing met collega’s! In de docentencommunity TAUU (Teaching Academy Utrecht University) kan je collega’s om tips vragen, of kan je je eigen ervaringen in het onderwijs delen.

GA NAAR DE DOCENTENCOMMUNITY TAUU