Over de Academy

De Creative Humanities Academy biedt post-academisch onderwijs op maat voor professionals in de culturele sector. Denk hierbij aan lezingen, workshops en cursussen of langer durende consultancy binnen projecten. Ook bemiddelen we op specifieke thema's, kwesties en debatten, waarbij we steeds vertrekken vanuit de productieve relatie tussen kunstpraktijken en de volle breedte van de geesteswetenschappen. Onze specialismen zijn cultuurtheorie, filosofie en (creatieve) methoden. We werken met culturele instituties en netwerken alsook met individuele makers en artistiek leiders. Hierbij hebben we toegang tot een breed netwerk van wetenschappers van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht en hun (inter)nationale samenwerkingspartners en alumni.

Een samenwerking met de Creative Humanities Academy kan verschillende vormen aannemen. Denk aan een netwerk van curatoren dat zich wil inlezen in hedendaagse cultuurtheorie. De Creative Humanities Academy stelt in overleg een syllabus samen en levert sprekers of gespreksleiders vanuit de Faculteit of bemiddelt bij het contact met (inter)nationale gastsprekers.

Of: een kunstenaar is gefascineerd door een onderwerp, concept of denker en is op zoek naar een sparring partner om gedurende een bepaalde periode intensief mee samen te werken. De Creative Humanities Academy denkt mee, koppelt of adviseert over verdere academische scholing aan onze Faculteit.

Ook voor een side program bij een specifiek project kan de Creative Humanities Academy meedenken over werkvormen voor verschillende doelgroepen en publieken of kunnen geesteswetenschappers content leveren voor publicaties en online platformen.

Ben je op zoek naar een dergelijke samenwerking of heb je een nieuw idee? 

Neem contact op