Netwerk

Lopende Samenwerkingen

logo RDA

CHA X Royal Danish Academy of Fine Arts

In 2021-2022 was Iris van der Tuin Novo Nordisk Foundation gasthoogleraar in het Laboratory for Art Research, The Royal Danish Academy of Fine Arts, Kopenhagen en aan de Universiteit van Aarhus. Gedurende 4 maanden werkte ze samen met promovendi, postdocs en collega's in de onderzoeksprojecten "Digital Materialities" en "Alternate Methodologies", waarbij ze de multidisciplinaire methoden van het Laboratorium versterkt en reflecteert op hun genealogieën. In Aarhus droeg Iris bij aan de MA-cursus 'Hedendaagse kunst en cultuur' en aan het MA-programma Curating. Uitgangspunten voor de samenwerking waren het doorlopende werk van Iris aan de New Materialisms, de Scholarship of Interdisciplinary Teaching and Learning (SoITL) en de Creative Humanities. Een van de evenementen in Kopenhagen stond in het teken van de lancering van Critical Concepts for the Creative Humanities (2022), het boek dat Iris samen met Nanna Verhoeff schreef.

logo residenties utrecht

CHA X Residenties in Utrecht

Residenties in Utrecht zet de grenslijnen van de stad - tussen jong en oud, inwoners en beleidsmakers, klimaatactivisten en klimaatontwetende -  om in artistieke vraagstukken en nodigt internationale denkers/makers uit om zich langdurig aan stad en regio Utrecht te binden. De Creative Humanities Academy biedt residenten ruimte voor verdieping in de vorm van consultancy, lezingen en gesprekken met de community en laat zich op haar beurt inspireren door het werk en proces van de makers. 

beeld CHA X ATTP

CHA X ATTP

Denken is een feest dat erin bestaat jezelf uit te putten door ernaar te streven geen van de overvloedige gerechten die op tafel staan te »consumeren«. – De afdeling Architectuurtheorie en Techniekfilosofie van de Technische Universiteit Wenen beschouwt de 2000 jaar oude traditie van Architectonische Verdragen als een overvloedig banket waar men dat kan ervaren en hoe men kan denken. Hier kunnen we ons instrueren hoe we een abstract standpunt formuleren en articuleren met betrekking tot de grote thema's van onze tijd: »het Antropoceen«, humanisme / posthumanisme, klimaat en duurzaamheid, verantwoordelijkheid en globalisering, kortom: de rol van architectuur in relatie tot macht, politiek, economie, techniek, waarden, kunst en kennis. CHA oprichters Iris van der Tuin en Nanna Verhoeff zijn dit jaar gastdocenten bij het departement en creëren remote lectures over New Materialism.