SIG Onderzoeksvaardigheden

plant in laboratoriumonderzoek

Om studenten op te leiden tot kritische en zelfstandige academici, is het trainen van onderzoeksvaardigheden een essentieel onderdeel van veel curricula binnen de Universiteit Utrecht. Maar op welke manier kan je de ontwikkeling dit type vaardigheden stimuleren bij studenten? Welke tools zijn hiervoor beschikbaar? Hoe bouw je de training van onderzoeksvaardigheden op in je cursus en in het curriculum? En hoe beoordeel je de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden?  

Dit is slechts een greep uit de vragen die hebben geleid tot het oprichten van deze SIG. Door het organiseren van regelmatige interactieve bijeenkomsten willen we docenten uit verschillende faculteiten samenbrengen om elkaar te informeren en inspireren rondom het thema ‘Onderzoeksvaardigheden’. We richten ons hierbij in eerste instantie op onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij laboratoriumonderwijs, maar uiteraard zijn andere geïnteresseerden ook van harte welkom om zich aan te melden. 

Wil je graag betrokken zijn bij deze SIG? Neem dan contact op met cat@uu.nl.

Contact

Voor vragen over deze SIG kun je contact opnemen met Elly Langewis (E.A.Langewis@uu.nl) en/of Janine Geerling (j.j.geerling@umcutrecht.nl).

Initiatiefnemers van deze SIG:

Wim DictusOpleidingsdirecteur, bachelor Biomedische Wetenschappen
Elly LangewisOnderwijsontwikkelaar, departement Biologie
Janine GeerlingOnderwijsontwikkelaar, bachelor Biomedische Wetenschappen
Krijn VrijsenOnderwijsinnovator, bachelor Biomedische Wetenschappen
Bas DéfizeUD Life Sciences, University College Utrecht
  • Dit zijn de geplande bijeenkomsten voor deze SIG:

    Er zijn momenteel geen evenementen van dit organisatieonderdeel of thema.

    RSS