SIG Educational Games & Play

Mag het er in jouw onderwijs ook wel eens een beetje minder serieus aan toegaan? Ben je op zoek naar een manier om je studenten op een speelse manier uit te dagen? Of, wil je dat je studenten net zo vol overgave met de lesstof aan de slag gaan als dat ze dat met hun nieuwste game doen? Dan nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan de Special Interest Group over Game-based and playful learning om samen de kracht van games en spelletjes (games & play) bij de leerervaring van studenten te verkennen.

Tijdens de SIG bijeenkomsten kun je collega’s ontmoeten die ook enthousiast zijn over het gebruik van games en play in het onderwijs, in gesprek gaan met experts op dit gebied en je netwerk uitbreiden. Je kunt ervaringen uitwisselen, spellen spelen en van elkaar leren! Sluit je vooral bij onze SIG over educational games & play aan als je:

  • niet weet waar je moet beginnen bij het gebruiken van spel (elementen) in je onderwijs;
  • op zoek bent naar een leuke manier om je studenten iets te leren;
  • wilt dat je studenten enthousiast en effectief aan de slag gaan met de lesstof;
  • vindt dat er veel meer te leren valt in jouw cursus dan dat er nu gebeurt;
  • op zoek bent naar een plek waar je studenten kunnen oefenen, risico’s kunnen nemen, nieuwe dingen kunnen uitproberen, kunnen exploreren, en kunnen FALEN zonder consequenties (oftewel: graceful failure);
  • jouw ervaringen en bevindingen met collega’s wilt delen en bespreken

Wil je graag betrokken zijn bij deze SIG? Neem dan contact op met cat@uu.nl.

De trekkers van deze SIG zijn: Kim MastwijkDavitze Könning and Femke Kirschner.

Heb je vragen over de SIG of het Educational Games & Play project dan kan je een email sturen naar cat@uu.nl. Wil je meer informatie over educational games & play in het onderwijs, klik dan hier.