Leergang Interdisciplinair Onderwijs

Een interdisciplinaire opleiding biedt studenten ervaring in andere dan hun eigen disciplines. Studenten leren nadenken over de kernelementen van hun eigen discipline in een multidisciplinaire context en leren, met passende begeleiding, integratieve antwoorden te formuleren op innovatieve onderzoeksvragen met een grote wetenschappelijke en/of maatschappelijke urgentie.

Universiteiten zoals de UU zijn vaak nog langs disciplinaire lijnen gestructureerd, daardoor brengt interdisciplinair onderwijs zijn eigen specifieke vragen en uitdagingen met zich mee. Die uitdagingen hebben ook betrekking op de competenties, vaardigheden en attitudes van de (vaak disciplinaire getrainde) docenten.

Na afloop van deze leergang zullen docenten bijvoorbeeld in staat zijn keuzes te maken die passen bij de leerdoelen en het onderwerp van hun interdisciplinaire onderwijs, binnen hun specifieke context, en zich scherp bewust zijn van de complexiteit van interdisciplinair onderwijs.

De leergang is bedoeld voor ervaren docenten die werkzaam zijn bij de UU, UMC Utrecht, UCU en UCR die gedurende de opleiding betrokken zijn bij de ontwikkeling en uitvoering van interdisciplinair onderwijs aan de UU of bij de alliantie van de UU en UMC Utrecht met de Technische Universiteit Eindhoven en Wageningen University & Research, en die zich inzetten voor de verbetering van de vormgeving en de kwaliteit van interdisciplinair onderwijs.

Meld je aan voor de derde editie

De derde editie van de leergang is al gestart en aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Zodra de nieuwe data bekend worden gemaakt voor de 4de editie zullen die op deze pagina verschijnen.

De leergang wordt begeleid door Rianne van Lambalgen (Liberal Arts and Sciences), Elma Zijderveld (Onderwijsadvies & Training) en Esther Slot (Onderwijsadvies & Training) en bestaat uit vijf bijeenkomsten.

  • Donderdag 23 november 16:00 uur tot vrijdag 24 november 2023 16:00 uur
  • Donderdag 25 januari 2024 - 9:00-17:00 uur
  • Donderdag 29 februari 2024 - 9:00-17:00 uur
  • Donderdag 18 april 2024 - 16:00-21:00 uur
  • Donderdag 16 mei 2024 - 12:30-17:00 uur

De gesproken taal van de leergang is Engels. De aanmelddeadline is maandag 5 juni 2023 om 17:00 uur. Meer informatie over het programma en hoe je je kunt aanmelden kun je vinden in de brochure via onderstaande button (let op: deze button werkt alleen bij gebruik van Google Chrome). Heb je nog vragen? Neem dan contact op met cat@uu.nl.

Leergang Interdisciplinair onderwijs