Veronique Schutjens - Senior Fellow

Wat ga je veranderen/verbeteren aan het UU-onderwijs?

Leereffecten van buitenlandervaringen lekken vaak weg doordat studenten druk zijn. Andere studenten komen überhaupt niet in aanraking met internationalisering. Een gemiste kans op twee niveaus. Ik wil bachelor exchange studenten leren reflecteren op internationale ervaringen en de betekenis daarvan voor hun employability skills. Deze leerervaringen en -effecten wil ik stevig inbedden in opleidingen, waardoor ook andere studenten profiteren.

Hoe ver zijn we bij de UU in onze weg naar gelijke waardering van excellent onderzoek en onderwijs?
Nog niet zover, vrees ik. Nog steeds wordt het bevorderings- en aannamebeleid te veel gedomineerd door onderzoekskwaliteiten. Zolang goede onderzoekers veel meer kansen krijgen om door te groeien dan goede docenten, is er nog een lange weg te gaan. Het creëren van een ‘onderwijs-ruggengraat’ van Senior Fellows – die de waarde van goed(e) en excellent(e) docenten en onderwijs kunnen aantonen, promoten en vergroten - is een eerste stap op die weg.

Profielpagina van Veronique Schutjens.

Wij kunnen verschil maken in de levensloop van jongvolwassenen

Veronique Schutjens
Geo-wetenschappen

Veronique Schutjens ontwikkelt in haar project Xchange een methodiek om bachelor exchange studenten te leren reflecteren op hun internationale ervaringen en deze ervaring beter te benutten voor hun employability skills. Lees het hele interview met haar.

"Wij kunnen verschil maken in de levensloop van jongvolwassenen"