Teaching Scholars Programma

Het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht bieden gezamenlijk het Teaching Scholars Programma (TSP) aan voor ervaren docenten die zich willen ontwikkelen in onderzoek en kennisdeling in onderwijs, aangeduid als educational scholarship.

Dit programma is voortgekomen uit een fusie van een tweetal eerdere programma's. Het UMC Utrecht bood het specifiek op gezondheidszorg gefocuste Teaching Scholars Programme aan, en de Universiteit Utrecht, via het Centre for Academic Teaching and Learning (CAT), het Educational Research Training Programme for University Teachers (ERTP).

Wat houdt het progamma in?

Het programma duurt twee jaar en omvat het volgende:

  • Deelname aan zestien bijeenkomsten over onderwijs.
  • Uitvoering van een individueel onderzoeksproject op het gebied van onderwijs.
  • Schrijven en publiceren van een wetenschappelijk artikel in een internationaal peer reviewed tijdschrift
  • Presenteren op een international onderwijscongres

Wie kan er deelnemen?

Medewerkers van het UMC Utrecht of de Universiteit Utrecht komen in aanmerking voor deelname wanneer zij een seniorkwalificatie onderwijs of vergelijkbaar, én ruime (leiderschaps)ervaringen hebben in onderwijs.

Van deelnemers wordt verwacht dat zij gedurende twee jaar een dag per week voor TSP beschikbaar zijn.

Hoe meld ik me aan?

De aanmelding voor dit programma loopt via de (vice)decaan van de faculteit. Voor de aanmelding is nodig een motivatiebrief, CV met accent op onderwijs, een support letter door de leidinggevende voor vereiste tijdsinvestering en onkosten en een publicatielijst. Bij aanmelding wordt een (initieel) plan voor een TSP-project verwacht.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden in de brochure en voor vragen kun je contact opnemen met cat@uu.nl.

Brochure Teaching Scholars Programma