Start to teach

Onderwijs bij bestuurs- en organisatiewetenschappen.

Start to Teach is een traject voor medewerkers van de Universiteit Utrecht die starten met het geven van onderwijs.

Het traject bestaat uit twee trainingsdagen: een startdag en een vervolgdag na tien weken. Het bevat een introductie in het Utrechts onderwijsmodel en training in een aantal didactische vaardigheden. Er is aandacht voor het motiveren van studenten, activerende werkvormen en de rol van toetsing. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor observatie van je onderwijs door de trainer en kun je deelnemen aan intervisie met andere deelnemers. Het traject wordt zowel in het Nederlands als in het Engels aangeboden.

Voor wie?
Start to Teach is toegankelijk voor alle medewerkers met weinig of geen ervaring in het geven van onderwijs. Ook promovendi met een onderwijstaak kunnen aan het traject deelnemen. Het is van belang dat deelnemers onderwijs aan groepen geven gedurende het blok waarin ze aan Start to Teach deelnemen. Het traject wordt vier keer per jaar gegeven en start bij aanvang van elk onderwijsblok. Inschrijven kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de start van het traject.

Wil je deelnemen, lees dan over het programma en hoe je kunt aanmelden via onderstaande link op het intranet van de Universiteit Utrecht (inlog via SolisID).