Onderwijsinnovatie

Innovatie vergt tijd en geld. De Universiteit Utrecht stelt geld en middelen beschikbaar voor innovatieve onderwijsideeën. Bijvoorbeeld via de Educatieve Middelen Pool, het Senior Fellowship Programme en het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijs. De docent als professional staat centraal als initiator van de innovatie. Ook kun je bij CAT en partners terecht voor onderwijskundig advies, en vind je veel tips en kennis in onze Teaching and Learning Collection.

Advies en ondersteuning
Aan de slag met het ontwikkelen of innoveren van je onderwijs? Je kunt bij het CAT en partners terecht voor (onderwijskundig) advies.

Subsidies
Bekijk de mogelijkheden voor subsidies om je onderwijs te vernieuwen en te verbeteren.

Teaching and Learning Collection
Via de collectie delen we kennis van en voor docenten, zoals artikelen, leeractiviteiten en opbrengsten uit onderwijsprojecten.

Future Learning Spaces
Binnen het project Future Learning Spaces experimenteren we met nieuwe concepten om te verkennen hoe de fysieke leeromgeving kan bijdragen aan de Utrechtse onderwijsvisie.

Innovatieprojecten en duurzame inbedding
Wanneer innovaties starten, zijn ze regelmatig via tijdelijke gelden gesubsidieerd. Na einde van het experiment, kunnen innovatieprojecten een plek krijgen in het onderwijslandschap.

Alle initiatieven rondom onderwijsinnovatie vallen onder het Centre for Academic Teaching and Learning van de Universiteit Utrecht.