Begeleiders BKO-leergang
De BKO-leergang Geesteswetenschappen bestaat uit een introductie en acht bijeenkomsten. Ervaren docenten van de faculteit Geesteswetenschappen zullen deze bijeenkomsten begeleiden:
Frank Brandsma is universitair hoofddocent Literatuurwetenschap (Middeleeuwen). Hij is coördinator van de BA Literatuurwetenschap in het
departement TLC en voorzitter van de EC Liberal Arts. Hij is in het verleden ook coördinator geweest van TCS, waar hij in 2013 gekozen werd tot Docent van het jaar. Wat betreft de BKO en academisch onderwijs in het algemeen heeft hij de afgelopen jaren een groepje BKO kandidaten binnen TLC begeleid en is hij van 2013-2015 tutoraat fellow geweest (resultaat: het interfacultaire systeem Tutoraat 3.0). Hij geeft dit jaar een internationale cursus over Koning Arthur, in samenwerking met de Universiteit van IJsland, Reykjavik. In zijn onderzoek staan de ontwikkelingen in de verteltechniek van Arthurromans rond 1200 centraal, met speciale aandacht voor entrelacement en de presentatie van emoties.
Vincent Crone is universitair hoofddocent Media- en Cultuurwetenschappen en de initiatiefnemer en projectleider van de Leergang Universitair Onderwijs Geesteswetenschappen. Hij is sinds 2015 onderwijsdirecteur in het departement MCW en geeft sinds 2001 onderwijs over de relatie tussen media, cultuur en de maatschappij. Hij heeft verschillende leergangen over onderwijs binnen de UU doorlopen en was van 2014 tot 2016 Teaching Fellow bij het Center of Excellence in University Teaching. Daarnaast is hij lid van de programmaraad van Educate-it en betrokken bij verschillende onderwijsvernieuwende projecten binnen de faculteit en universiteit.
Lorena De Vita is een universitair docent verbonden aan de afdeling Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht, waar zij ook werkt als medecoördinator van de MA International Relations in Historical Perspective. Dr. De Vita is een geprezen docent en onderzoeker die zich in haar onderzoek richt op de internationale geschiedenis van de Koude Oorlog, de internationale politiek van het Israël-Palestina conflict en de post-1945 Europese Geschiedenis. Zij heeft onder andere beurzen gekregen bij Friedrich-Schiller-University (DAAD), de Memorial House of the Wannsee Conference, Berlin (Joseph Wulf Fellowship) en de Hebrew University in Jerusalem (Foreign Ministry Postdoctoral Fellowship). Daarnaast heeft zij onder andere gepubliceerd in Cold War History, de International Affairs en populaire media zoals The Washington Post.
Rianne van Lambalgen is als docent werkzaam bij de bachelor Liberal Arts and Sciences en de bachelor Kunstmatige Intelligentie. Ze is in 2012 gepromoveerd op het gebied van Kunstmatige Intelligentie en heeft ook in 2017 haar master Higher and Professional Education aan University College London afgerond. Sinds 2003 heeft ze onderwijs gegeven op verschillende hoger onderwijsinstellingen, zowel universitair als hbo. Rianne is betrokken bij het doceren, vormgeven en onderzoeken van interdisciplinair onderwijs. Hierbij onderstreept ze het belang van het stimuleren van zelfregulerend vermogen bij studenten. Daarnaast is ze betrokken bij een aantal projecten op het gebied van onderwijsbeleid, zoals het opzetten van de selectiedag van kunstmatige intelligentie en een universiteitsbreed project met betrekking tot het versterken van interdisciplinair onderwijs in de profileringsruimte.