Traject voor beginnende docenten: Start to Teach

Start to Teach
Kleinschalig onderwijs bij de faculteit REBO in de binnenstad.

Met Start to Teach maken beginnende docenten aan de Universiteit Utrecht een goede start. Deze training is ontwikkeld voor medewerkers die gaan lesgeven en hier weinig of geen ervaring in hebben. Start to Teach bestaat uit twee trainingsdagen: een startdag en een vervolgdag na tien weken. Het bevat een introductie in het Utrechts Onderwijsmodel en training in een aantal didactische vaardigheden. Er is aandacht voor het motiveren van studenten, activerende werkvormen en de rol van toetsing. Daarnaast krijgen deelnemers de mogelijkheid hun onderwijs door de trainer te laten observeren en kunnen zij deelnemen aan intervisie met andere startende docenten.

Naast het universiteit brede programma wordt ook een facultair gedeelte door de eigen faculteit georganiseerd. De invulling daarvan verschilt per faculteit.

Heb je tips of mis je informatie op onze website? Mail dan naar cat@uu.nl