SIG Motivatie

De Special Interest Group Motivatie heeft als algemene doelstelling kennis op het gebied van motivatie te vergroten, te onderzoeken en te delen met anderen. Deelnemers maken tijdens de bijeenkomsten kennis met gangbare en actuele theorieën over motivatie en kunnen hun ervaringen delen met anderen. Er zal vier keer peer jaar een interactieve bijeenkomst georganiseerd worden, met elk een eigen thema. Thema's zijn bijvoorbeeld de Self-Determination Theory, het MUSIC model van academische motivatie en Theory of Flow

Doelgroep: onderwijsprofessionals in de breedste zin, docenten, onderwijskundigen, beleidsmedewerkers en andere geïnteresseerden. 

Iedereen is welkom en kan ten alle tijde aansluiten bij de SIG. 

Klik hier om je aan te melden voor de SIG Motivatie!

Onze eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 17 januari, van 16:00-17:00

SIG Bijeenkomst 17 januari: 'Motiverend onderwijs en omgaan met verschillen'.

Studenten kunnen onderling erg van elkaar verschillen in niveau, achtergrond, interesses, gedrag en motivatie. Hoe kun je in je onderwijs bijdragen aan de motivatie van al die verschillende typen studenten? Er zijn verschillende theorieën over motivatie waarin universele principes van motiverend onderwijs beschreven worden. Zo stelt de Self-Determination Theory dat motiverend onderwijs vraagt om het bieden van autonomie, structuur en betrokkenheid. In deze bijeenkomst zal dr. Lisette Hornstra bespreken hoe docenten deze principes toepassen bij verschillende studenten, wat daarbij de valkuilen zijn en hoe deze principes afgestemd kunnen worden om adaptief in te spelen op verschillen.

Indien je je graag zou willen aanmelden voor deze bijeenkomst, mail dan naar cat@uu.nl.

Een vraag: Wij zoeken nog uitbreiding voor ons trekkers-team, want met meer body en volume hebben we meer impact. Als je zin en tijd hebt, sluit je aan en laat je meeslepen in de motivatie-SIG. Je kunt contact opnemen met een van de trekkers, zie onderaan de site.

Trekkers van deze SIG: