SIG Duurzaamheid in Onderwijs

Het thema duurzaamheid krijgt in het onderwijs een steeds grotere rol. Binnen de UU zijn er verschillende initiatieven die elk op hun eigen wijze duurzaamheid integreren in het onderwijs.  

De SIG 'Duurzaamheid in Onderwijs' heeft als doel om kennis en ervaringen met elkaar uit te wisselen en zo de verschillende initiatieven en projecten binnen de UU meer met elkaar te verbinden. We streven ernaar een community te vormen rond de vraag hoe we duurzaamheid binnen ons onderwijs een plek kunnen geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verweven van een duurzaamheidsperspectief met het huidige curriculum, het verminderen van negatieve impact van onderwijspraktijken, aandacht voor SDG’s in het onderwijs, het opzetten van innovatieve projecten, etc. We benaderen duurzaamheid hierbij vanuit alle verschillende disciplines.

Ben je geïnteresseerd om meer met duurzaamheid in jouw onderwijs te doen? Of ben je hier al actief mee bezig? Neem dan contact op met cat@uu.nl om betrokken te worden bij deze SIG.

Behalve docenten is deze SIG ook toegankelijk voor betrokken studenten die via een docent bij deze SIG worden geïntroduceerd. 

  • Bijeenkomsten

    Er zijn momenteel geen evenementen van dit organisatieonderdeel of thema.

    RSS