Special Interest Groups (SIG's)

Deelnemers aan parallelsessies schrijven ideeen op een groot vel

Het Centre for Academic Teaching faciliteert docenten om expertise uit te wisselen. Dat kan onder meer door deelname in, of het starten van een nieuwe Special Interest Group (SIG).

 

Welke SIGs zijn er?

SIG Co-creatie

SIG Community Service Learning

SIG Didactiek in onderwijs aan professionals    

SIG Expertise in admissions

SIG Honours Teaching

SIG Interculturele Competenties

SIG Interdisciplinariteit

SIG Learning Analytics

SIG Learning Spaces

SIG Motivatie

SIG Oker: de bedoeling van academisch onderwijs 

SIG Ondernemerschapsonderwijs

SIG SoTL

SIG Video

 

Wat is een SIG?

In een Special Interest Group (SIG) komen docenten regelmatig bij elkaar rondom een gedeelde interesse. SIG’s richten zich op een afgebakend onderwerp dat docenten aan het hart gaat en relevant is voor het academisch onderwijs aan de Universiteit Utrecht. SIG’s vormen een platform waar docenten kennis en ervaring kunnen uitwisselen, ontwikkelen en toepassen. Zo bouwen docenten als community samen aan onderwijs. SIG’s zijn er voor alle docenten die zich betrokken voelen bij een onderwerp. Docenten kunnen zich aansluiten als expert, maar ook docenten die hun deskundigheid op het gedefinieerde gebied willen vergroten zijn welkom. In SIG’s worden facultaire grenzen overstegen. 

Deelnemen aan een SIG?

Deelnemer worden van een SIG staat open voor alle geïnteresseerde docenten aan de Universiteit Utrecht. Deelname is geheel vrijblijvend. Docenten kunnen zich aansluiten als expert, maar ook docenten die hun deskundigheid op het gedefinieerde gebied willen vergroten zijn welkom. Mail ons via de links onder de SIG hierboven als je interesse hebt in een SIG en op de hoogte wilt blijven! Wil je zelf een SIG starten? Kijk onderaan deze pagina voor meer informatie.

 

Geplande SIG bijeenkomsten

5 november 2019 15:30 - 17:30
19 november 2019 15:30 - 17:00
26 november 2019 16:00 - 17:30
11 februari 2020 15:30 - 17:00
28 april 2020 15:30 - 17:00
RSS

Een SIG starten?

Alle docenten aan de UU zijn welkom met hun idee om een SIG te starten. Het initiatief en eigenaarschap van SIG’s ligt bij de docenten. Elke SIG wijst een of meerdere trekkers aan. De trekkers zijn de vaste contactpersonen met het Centre for Academic Teaching en zorgen er voor dat de SIG regelmatig bijeen komt. Hiervoor verzamelen de trekkers veelal bij aanvang een aantal docenten om zich heen om samen over de vorm en inhoud van SIG-activiteiten na te denken. Een korte beschrijving van de SIG is nodig om deze bekend te maken. Wil je een SIG starten? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen hoe het Centre for Academic Teaching je kan ondersteunen bij het realiseren van je plannen!

Wat kan je van het Centre for Academic Teaching verwachten?

Het CAT kan SIG’s ondersteunen in de organisatie door middel van locatiereserveringen en communicatie. Elke SIG kan tot 500 euro per jaar declareren bij het CAT voor de organisatie van bijeenkomsten ten behoeve van catering of zaalhuur bij externe locaties. In aanvulling hierop kan voor grotere en incidentele activiteiten die open staan voor alle docenten van de Universiteit Utrecht, een beknopt plan met gespecificeerd budgetverzoek aan de Board van het CAT worden voorgelegd. Deze mogelijkheid is overigens niet exclusief voor SIG's maar geldt voor alle docenten van de Universiteit Utrecht met een idee voor onderwijsinnovatie.