SIG Universiteit van de Toekomst

In het dagelijkse reilen en zeilen van de universiteit staan we niet vaak stil bij de grote, achterliggende vragen. Wat is goed en betekenisvol academisch onderwijs? Hoe verhoudt zich dat tot onderzoek? Wat is het sociaal contract van de universiteit met haar studenten en met de samenleving, en hoe komen die twee samen? En als we in de toekomst terugkijken naar de universiteit van vandaag, waarvan denken we dan ‘wat absurd dat het er vroeger zo aan toe ging!’  Dit zijn grote vragen die enorme impact hebben op onze alledaagse werkzaamheden, maar waar we weinig samen bij stilstaan. Dat is vreemd: goede reflectie over deze kwesties geeft ons niet enkel inspiratie in ons dagelijkse werken maar ook hoop voor de toekomst.

Deze SIG houdt zich bezig met deze vraagstukken. Centraal staat de uitdaging: Hoe ziet de universiteit van de toekomst eruit, en hoe bouwen we daaraan in het hier en nu?

De SIG Universiteit van de Toekomst organiseert enerzijds grotere activiteiten waarbij we de universitaire gemeenschap aan het denken zetten over deze onderwerpen. Anderzijds brengen we medewerkers van de universiteit in kleinere samenstellingen bij elkaar om op persoonlijk niveau gesprek, reflectie en intervisie over deze vragen te faciliteren. We doen dat aan de hand van praktijkvoorbeelden, persoonlijke verhalen, en inspirerende bronnen.

Wil je graag betrokken zijn bij deze SIG? Neem dan contact op met cat@uu.nl.

  • Dit zijn de geplande bijeenkomsten voor deze SIG:

    Er zijn momenteel geen evenementen van dit organisatieonderdeel of thema.

    RSS