Aanbod Educate-it Academy

Student zet mobiele telefoon in tijdens college. Foto van Ivar Pel.

Educate-it is het universiteit brede programma van de Universiteit Utrecht en ondersteunt docenten en studenten om hun onderwijs te versterken en aan te passen aan het onderwijs van de toekomst. De Educate it Academy ondersteunt docenten zowel in het praktische gebruik van IT-tools, waarvan de meerwaarde voor het onderwijs al is vastgesteld door andere UU-docenten, als bij het (her)ontwerpen van hun onderwijs naar een blended learningvorm. Om je te laten inspireren en verder te bekwamen, kun je als docent kiezen uit het volgende aanbod:

Blended en online modules. De modules zijn vrij toegankelijk en gratis voor alle docenten van de UU en waar mogelijk blended opgezet en zijn in je eigen tempo online te volgen. De blended modules worden gevolgd door een face-to-face bijeenkomst.

Workshops. Educate-it biedt regelmatig laagdrempelige gratis workshops aan over de verschillende tools, waarin je kennismaakt met de mogelijkheden van de betreffende tool en hoe je deze kunt inzetten in je onderwijs. Bij de workshops wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van een peer-to-peer constructie, waarbij docenten hun ervaringen delen en in samenwerking met inhoudelijke experts hun collega-docenten trainen.

Summer/wintercourse. Twee maal per jaar (na afloop van blok 2 en blok 4) maak je in twee dagdelen kennis met de mogelijkheden van blended learning, werk je aan een concreet onderwijsontwerp en leer je hoe je een voor jouw cursus bruikbare IT tools kunt inzetten.

Gesprek met didactisch adviseur om vrijblijvend van gedachten te wisselen hoe jouw onderwijs versterkt kan worden.

Heb je tips of mis je informatie op onze website? Mail dan naar cat@uu.nl