Alumnus Elder Linssen

Elder Linssen

MIJN LOOPBAAN ALS PRODUCTEXPERT BIJ ULTIMAKER

Bachelor: Biologie
Master: Regenerative Medicine and Technology (UU)
Werkervaring: Productexpert bij Ultimaker
- Onderzoekstages tijdens bij UMC Utrecht en FMZ Wurzburg, waar ik 3D-printtechnieken heb geleerd
- student-assistent tijdens mijn bachelor biologie.- medezeggenschapscommissies (EOC, ODC)
Belangrijke publicatie: Costa, P.F.*, Albers, H.J.*, Linssen, J.E.A.*, Passier, R., van den Berg, A. Malda, J. van der Meer, A.D.  A novel 3D-manufactured thrombosis-on-a-chip in vitro model.’ Lab-on-a-Chip (2017).  

Ik heb een aparte weg bewandeld van mijn studie naar mijn werk. Ik begon met een medisch georiënteerde opleiding, maar ben uiteindelijk in de 3D-printindustrie beland. Tijdens mijn bachelor wilde ik de stap maken naar translationeel onderzoek. Dit is onderzoek dat de focus legt op het ontwikkelen van nieuwe therapieën voor de kliniek. Dit type onderzoek was een groot onderdeel van mijn master RMT. Tijdens dit project gebruikte ik 3D-printers om biologische vormen na te kunnen maken en specialiseerde ik me in verschillende technieken.

Tijdens mijn werk merk ik dat veel aspecten van mijn studie nog van pas komen.
Elder Linssen
Elder Linssen

Tijds mijn tweede project lag de nadruk op artherosclerose. We hebben een ‘proof of principal’ geschreven om 3D-printers te gebruiken om patiëntspecifieke hart-en-vaatmodellen te ontwikkelen. Deze modellen worden gemaakt vanuit CT-scan-data. Hierdoor kunnen we zelfs de exacte vorm van de bloedvaten van de patiënt namaken!  

Dit motiveerde mij om na mijn studie verder te gaan met 3D-printing. Ik had het geluk dat Ultimaker een Nederlands bedrijf is en ik al bekend was met hun printers. Binnen het bedrijf ben ik betrokken bij verschillende projecten. Ik help bijvoorbeeld bij het verbeteren van onze printers. Vanuit de markt krijgen we veel input binnen over potentiële verbeteringen. Dit zijn vooral functies die gebruikers missen. Dit vertaal ik dan terug naar een concreet plan voor onze developers om mee aan de slag te gaan.  

Daarnaast ben ik ook betrokken bij de lancering van nieuwe producten. Hier verzorgen wij de informatieoverdracht naar buiten toe. Dit doen we tijdens trainingen van ons partnernetwerk en door het schrijven van technische informatie voor de website. Tijdens mijn werk merk ik dat veel aspecten van mijn studie nog van pas komen. Het analytisch vermogen, het verbinden van systemen en de kennis over hoe je informatie moet overbrengen komen goed van pas.

Als ik naar de toekomst kijk ligt voor mij de uitdaging om een brug te slaan naar de medische wereld en op die manier mijn beide interesses aan elkaar te verbinden.