Zij die overwegen naar Utrecht te verhuizen voor een promotietraject, moeten aan verschillende praktische zaken denken. En daarnaast is het interessant om de culturele en sportieve mogelijkheden te verkennen.

Cultuur en sport

Alle promovendi kunnen de sport- en culturele faciliteiten van de universiteit gebruiken. Olympos biedt een brede selectie van sportmogelijkheden aan. Parnassos heeft een breed scala aan culturele activiteiten en cursussen.

Taalcursussen

Babel is een Utrechts instituut dat bekend staat om kwaliteit. Het is een partner van de Universiteit Utrecht. Babel organiseert verscheidene taalcursussen. Houd er rekening mee dat promotiesollicitanten Engelse taalvaardigheid moeten kunnen aantonen voordat zij worden toegelaten tot een promotietraject.

Verhuizen vanuit het buitenland

Wanneer iemand vanuit het buitenland naar Nederland verhuist, kunnen veel dingen nieuw zijn. Bekijk de pagina International Staff and Guests (Engels) voor een overzicht van alles waaraan men in dat geval moet denken, zoals financiële zaken, huisvesting en meer. Let op: een promovendus wordt gezien als werknemer.